Downset.
KONCERT / Hudba – Rock

Downset.

čtvrtek 13. června od 18:30
Hospoda U Lípy, Velichov
Vstupenky
Cena 490
prodej do 12. června

O akci

Je nám velkou ctí, že můžeme spolu s vámi přivítat jednu z legend HC scény, DOWNSET z Los Angeles. Kapela, která postavila svou lyriku na bolesti a drsnosti ulic a nespravedlnosti politických praktik, svým uměleckým výrazem stála u zrodu kapel kombinující do té doby nesourodé žánry, jako je rap, metal a hardcore. Kdo by, z fanoušků zámořské devadesátkové HC scény, nebyl u jejich prvního evropského turné spolu s Biohazard a Dog Eat Dog?
Kapela vznikla v roce 1986 v Los Angeles a původně vystupovala pod názvem Social Justice jako převážně hardcore punková parta. Své první album skupina vydala v roce 1989 pod názvem Unity Is Strength. V roce 1992 si Social Justice změnili název na Downset V roce 1994 Downset podepsali smlouvu s Mercury Records, dceřinou společností Polygram Records, a ve stejném roce vydali svůj stejnojmenný počin. Po zmíněném turné s Biohazard a Dog Eat Dog následovalo turné s Panterou a The Almighty a na začátku roku 1995 se Downset vrátil do Evropy již jako headliner. V roce 1995 se také objevili na některých velkých rockových festivalech po celém kontinentu, včetně Roskilde a Dynamo. V roce 1996 skupina vydala své komerčně nejúspěšnější album Do We Speak A Dead Language?, vydaného u Mercury. Následovala alba Check Your People a Universal (1998–2009). Kapela po svém rozchodu v roce 2009 vydala v roce 2014 album One Blood. Po období delší nečinnosti Downset v únoru 2022 oznámili, že podepsali smlouvu s Nuclear Blast Records, a oznámili plány na nové studiové album a také reedice svých demo singlů „Anger/Ritual“ a „About Ta Blast“. Další album Maintain vyšlo 10. června 2022. Ačkoli Downset nikdy nezaznamenali žádný větší mainstreamový úspěch, měli velký vliv na tehdy rodící se nu metalové a rap metalové subžánry.

Jako support se představí domácí chasníci CENSORSHIT a E.O.S.

////////////////////////////////////

Hey-ho! Let´s go! It is a great honor to welcome a legend of the HC scene, DOWNSET from Los Angeles, California. The band's original moniker was Social Justice. They began as a hardcore punk band and released their debut album, Unity Is Strength, in 1989 and the EP I Refuse to Lose under this name with a different lineup in 1992. They were known as being one of the first hardcore bands to incorporate hip hop and funk influences into their music. In 1994, Downset signed a deal with Mercury Records, a subsidiary of Polygram Records, and released their self-titled effort in the same year. In 1994, downset began gaining popularity in Europe after touring there with Biohazard and Dog Eat Dog, followed by a tour with Pantera and The Almighty later that year. In early 1995, Downset returned to Europe with a massive headlining tour. In 1995, they also appeared at some major rock festivals throughout the continent including Roskilde and Dynamo. In 1996, the band released their most commercially successful album, Do We Speak A Dead Language?, through Mercury. After making their departure from Mercury Records, Downset were scooped up by Epitaph Records and released their third album, Check Your People, in 2000. In 2004, Downset released their fourth album, Universal, on an independent record label Hawino Records. On July 21, 2014, Downset's first new album in ten years, One Blood, was released worldwide. After a period of prolonged inactivity, Downset announced in February 2022 that they had signed to Nuclear Blast Records, and announced plans for a new studio album as well as reissues of their demo singles "Anger/Ritual" and "About Ta Blast".On April 29, the band announced their new album, Maintain. Though Downset never experienced any mainstream success, and though its members came from an urban hardcore tradition rather than from metal, the band is still regarded as a noteworthy influence on the then-nascent nu metal and rap metal subgenres.

As support bands, the local CENSORSHIT and E.O.S.

Downset: https://www.facebook.com/DownsetLA/

Censorshit: https://bandzone.cz/censorshit
E.O.S: https://bandzone.cz/eos

Vstup - předprodej // Pre-sale: 490 Kč
Vstup – na místě // Door: 590 Kč

Start: 18:30 hod

Vystupující

Downset (US) – fb

Pořadatel