Předprodej byl ukončen

Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine
KONCERT / Hudba – Pop, Punk, Rock

Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine

čtvrtek 27.8.2015 od 20:00
Fléda, Brno

O akci

support: Hanba, Telefon

 

Punková kapela Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine patří k jednomu z projektů jedné z nejvýraznějších osobnosti punkové scény a bývalého leadera Dead Kennedys Jello Biafry. Uskupení vzniklo původně jako projekt, který Jello vytvořil u příležitosti oslav svých padesátých narozenin v roce 2008. Debutové album vyšlo na svět už rok poté v roce 2009 a ihned vzbudilo v punkovém světě patřičný rozruch. Druhé album s názvemWhite People and the Damage Done kapela vydala právě letos, takže máte jedinečnou možnost dopřát si ten luxus a nechat si toto album představit od autorů osobně.

 

Charakter kapely vyjadřuje už Jello Biafra sám o sobě - osobité texty, které roztočí vaše závity, podané chrakteristickým rozechvělým hlasem plným výrazu. Originální hudba s výraznými chytlavými kytarovými motivy a nespoutaná energie v množství větším, než malém. No a na pódiu je Jello Biafra opravdu nespoutaný živel, který by do své hry vtáhl snad i naprosté mrtvoly. Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine ve vás zanechá zcela jistě hlubokou stopu a vzpomínka na jeho koncert se vám bude zcela jistě ještě dlouho zřetelně vybavovat.
Fakt, že Jello Biafra byl leaderem slavných Dead Kennedys, vám připomene i živé podání slavných hitů této legendy, které Jello Biafra and the GSM na svých koncertech hrají (Kill The Poor, Holiday in Cambodia...).

 

Mezi zajímavosti Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine patří mj. i to, že k původním členům kapely patřil i baskytarista Billy Gould z veleslavných Faith No More. Po reunionu Faith No More vystřídal Billyho baskytarista rovněž slavného jména Andrew Weiss, který má prsty namočené třeba v Rollins Bandu.

Vedle tohoto projektu patří k dalším významným počinům Jello Biafry třeba punkově industriální seskupení Lard, které Jello vytvořil spolu s průkopníky industrial metalu - kapelou Ministry.