HRADCEM KRÁLOVÉ s architektem Gočárem
MUZEUM / HRAD / PROHLÍDKA / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor / Gastro / Osobní rozvoj / Umění – Architektura / Vzdělávání / Zájmy / Hobby

HRADCEM KRÁLOVÉ s architektem Gočárem

sobota 10. srpna od 10:00
Bílá věž, Hradec Králové
Vstupenky
od 400 do 700 Zobrazit ceny
prodej do 9. srpna

Celodenní vstupenka

Základní cena 700 Kč Koupit

Část Historický Hradec (dopoledne)

Základní cena 400 Kč Koupit

Část Salón republiky (odpoledne)

Základní cena 400 Kč Koupit

O akci

Baví vás česká historie? Zajímáte se o krásné umění? Oslovuje vás výjimečná architektura? Nebo se prostě jen chce dozvědět více o Hradci Králové? Pak jsou naše komentované prohlídky plné nevšedních zážitků přesně pro vás! Průvodcem vám bude věhlasný architekt Gočár, který se podílel na rozvoji našeho krásného města v době první republiky. S ním pohlédnete na město očima stavitele a zavítáte do místa, kam vás letáčky z infocentra nezavedou.

Zakoupit si můžete vstupenku na vybranou část programu, nebo si rovnou pořídit zvýhodněný lístek na celodenní prohlídku

~~~

Program dne: 

V 10:00 se potkáme u Bílé věže, kde začíná dopolední část prohlídky „HISTORICKÝ HRADEC“. Vyslechnete si profesorovo vyprávění o vzniku a vývoji Hradce Králové v kontextu tisíciletí. Dozvíte se, jak bylo královské věnné město přebudováno na barokní vojenskou pevnost. Prozkoumáte kapli sv. Klimenta, gotickou katedrálu sv. Ducha i barokní kostel Nanebevzetí Panny Marie. Nahlédnete do secesního paláce, ve kterém sídlí Galerie moderního umění. Projdete se po městských terasách a kolem zpívajících stromů. Pan Gočár vás zavede do starobylých sklepů, na místo bývalého hradu i do kobek odsouzenců v někdejší městské šatlavě.  

Ve 13:00 se zastavíme na lehký oběd

Ve 14:00 pokračujeme od Klicperova divadla odpolední částí prohlídky „SALÓN REPUBLIKY“. Profesor Gočár vás vtáhne do fascinujícího příběhu o tom, jak se pevnost Hradec Králové během pouhých 30 let proměnila v moderní evropské město. Čeká vás přehlídka architektonických skvostů nejlepších stavitelů 20. století. Navštívíte Kotěrovo Muzeum východních Čech, které je zapsanou národní památkou. Projdete pěší zónou na Masarykovo náměstí s kulisami rondokubistických fasád. Na Ulrichově náměstí uvidíte hradecké mrakodrapy. Také nahlédnete do Sboru kněze Ambrože, kostela připomínajícího zaoceánský parník. Na Tylově nábřeží se rozhlédnete ze střechy Gymnázia J. K. Tyla, které má tvar otevřené knihy, odkud jako na dlani uvidíte Sanderovu secesní elektrárnu Hučák.

Prohlídka končí v 18:00. Poté je možné s panem Gočárem pokračovat za ochutnávkou místního piva. Program se může změnit podle přání skupiny i neočekávaných událostí.

~~~

Termíny prohlídek 2024:

 9. března ~ 13. dubna ~ 11. května 8. června ~ 13. červenec 10. srpna ~ 14. září ~ 12. října ~ 9. listopadu ~ 14. prosince

~~~ 

PO ZAKOUPENÍ VSTUPENKY VOLEJTE PRŮVODCI PRO DALŠÍ INFORMACE NA ČÍSLO 777 637 888 ❗ 

Prohlídky jsou vhodné pro osoby starší 12 let. Lidem s omezenou hybností a rodičům s kočárky účast nedoporučujeme. Součástí jsou přestávky na osvěžení. V ceně jsou zahrnuty veškeré vstupy. Změna programu vyhrazena. 

~~~ 

Projekt podpořil Královéhradecký kraj a Česká komora architektů.

Pořadatel