Předprodej byl ukončen

IMHHH ► Astronautalis (US) / Bulbul (AT)
KONCERT / Hudba – Elektronika, Hip-hop / Rap, R&B

IMHHH ► Astronautalis (US) / Bulbul (AT)

pátek 27.11.2015 od 20:00
Malá Amerika, Brno

O akci

ASTRONAUTALIS (US)
STEFFEN BENNEMANN (DE)
RSS B0YS (PL)
RICKOLUS (US) 
JAMES WELBURN (NO) 
BULBUL (AT)
WILHELM BRAS (PL) 
VENTOLIN (CZ)
SCHWARZPRIOR (CZ) 
HRTL (CZ)
CLICK JOE (CZ) 
JACQUES KUSTOD (SK) 
BREAK!FAST (SK)
MORFEUS (CZ)

ASTRONAUTALIS • US
Živelný hiphoper spjatý mimo jiné s alternativním labelem Fake Four, Inc. je s Brnem srostlý natolik, že ho dostal i do textů jedné ze svých písní. Ty vedle suverénního rapování uchvacují i vrozenou věrohodností soulu a autentickým rockovým drivem. Návrat do Brna okoření i očekávaná nová nahrávka.
www.astronautalis.com

BUL BUL • AT
Rakouským neortodoxním rockerům Bulbul vane do zad příznivý vítr. Jednou má podobu spolupráce s KK Nullem z japonských noiserockových ikon Zeni Geva, jindy záštitu vydavatelství Exile on Mainstream, vždy pak bicí pohon jedinečného DD Kerna. Špinavá, rozverná a opojná hudba.
www.bulbul.at

RSS B0YS • PL
Šamanský techno projekt kombinující naživo analogový hardware s elektronickými bicími. Jejich umělecká stylizace je cvičením v anonymitě, abstrakci a nejistotě. RSS B0YS se nebojí ztrácet v hlubinách internetu, strach ale nemají ani z toho vystoupit z řady nekompromisním dvojitým albem HDDN (Mik Musik, 2015).
www.facebook.com/RssBoys

VENTOLIN • CZ
Ventolin je elektronický projekt Davida Doubka, zakládajícího člena skupiny Kazety. K živému hraní používá staré samplery, analogové syntezátory a archaické drummachiny. Je milovníkem primitivního zvuku detroitského techna a italského a indického disca z 80. let. V roce 2009 vydal EP Mžitky, v roce 2012 album Totem. Letos se vrátil s EP Playbour (Bumbum Satori).
www.ventolin.cz

STEFFEN BENNEMANN • DE
Muž stojící za (i v Česku) vyhlášeným letním open air festivalem Nachtdigital, dramaturg a rezident lipského klubu Distillery a v neposlední řadě majitel labelů 1 Bit Wonder a Holger.
www.steffen-bennemann.com

RICKOLUS • US
Že je floridský zpěvák, kterému letos vyšla deska "Coconut", z podobné líhně jako Astronautalis, nedokazují jen jejich společná turné a sedmipalcový singl, který v úzké spolupráci nahráli poté, co jim došlo, jak oběma zůstává v šuplíku spousta nápadů. Společný mají i šarm, drive a schopnost tnout do toho živého, co dělá naše životy neobyčejnými. Z českých pódií je Rickolus známý i díky společnému koncertování s duem Leto, split LP, které vyšlo u Silver Rocket, na sebe nenechalo dlouho čekat.
http://iamrickolus.tumblr.com/

JAMES WELBURN • NO
Sólový debut Jamese Welburna "Hold" se dočkal pochopitelných přirovnání k tvorbě Justina K. Broadricka (Godflesh, Jesu) či Aidana Bakera (Nadja), přičemž s druhým jmenovaným Welburn natočil společnou nahrávku. Na "Hold" zase pracoval s bubeníkem Tonym Buckem (The Necks), s nímž se sešel už v psychedelicky temné kapele Transmit. Welburna v hudbě zajímá jak preciznost, tak intenzita temnoty, kterou se snaží okolo posluchače rozprostírat. Zásadní požadavek? Hrajte nahlas! Brutální? Jak pro koho. Uhrančivé? Pro všechny.
https://soundcloud.com/james-welburn

WILHELM BRAS • PL
Slezský experimentátor Pawel Kulczyński začínal u metalu a noisu, nyní se už několik let věnuje abstraktní analogové elektronice, kterou tvoří a hraje též na vlastní rukou sestavené syntezátory. Nejen to ho přivedlo k hraní na festivalu Unsound, nejen to z něj činí logického spojence RSS B0YS. V jeho odlidštěných a přece organicky tepajících shlucích zvuků, jak je zachycuje mimo jiné letošní deska "Visionaries a Vagabonds" lze hledat čistotu výrazu, jakou známe od japonského multimediálního umělce Ryojiho Ikedy. Kulczyński se realizuje taky jako designér a výtvarný umělec, často v souznění se svou hudbou.
http://wilhelmbras.com/

SCHWARZPRIOR • CZ 
Nejvýraznější z kapel plodné ostravské líhně, vítězové ceny Vinyla pro Objev roku 2014. Tehdy debutovali u Polí5 deskou "IDDQD", svou hudbou ale zamořují ovzduší už mnohem déle. Electro, punk, EBM i gotika obklopené rouhačskou náladou činí z téhle kapely jednu z nejvýraznějších široko daleko, vzájemná blízkost s Vanessou nemůže být náhoda už proto, že zvuk zmíněného debutu posunul producent Moimir Papalescu.
https://schwarzprior.bandcamp.com/

CLICK JOE • CZ 
Český DJ a pořadatel elektronických akcí (Muah!, Magion) už bezmála patnáct let dotváří atmosféru míst jazzem, housem nebo sofistikovaným technem.
www.soundcloud.com/click-joe/disco-moreti-obal-podcast

HRTL • CZ
Elektronický producent Leoš Hort aka HRTL je hudebník mnoha aktivit - vedle šéfování labelu Bűkko Tapes a aktivit v rámci Bastl Instruments se věnuje především improvizovaným hardwarovým koncertům, které mají renomé jedinečných, na míru místu i publiku šitých šamanských seancí, tu pozvolna ponurých, tu tanečně extatických. Svým zaměřením demonstruje lásku k analogu, svým nadáním vytváří strhující sety, které oakmžitě uhranou reptitvními rytmy a trvale se zapíší svou proměnlivostí.
https://www.facebook.com/HRTLmuzik/

JACQUES KUSTOD • SK
Jacques Kustod je hudobný projekt Andreja Kabala, producenta a promotera momentálne žijúceho v Bratislave. Od svojho zrodu projekt prešiel miernymi úpravami, ktoré však nenarušili jeho pôvodný zámer liberácie skrz posluch. Hlavnou úlohou projektu je kombinovať aspekty eskapizmu skrz psychedeliu a vesmírnu tematiku vychádzajucej zo zvuku krautrocku, drone, noise, alebo minimal techna. Hudba Jacques Kustoda priamo reflektuje dezolátne prostredie, v ktorom vzniká. Jeho posledné EP Hit The Lights bolo vydané na slovenskom labeli Exitab a momentálne Andrej dokončuje nový album. Kustodove sety sú však od jeho albumovej tvorby nezávisle a na tento koncert si Jacques exkluzívne pripraví intenzívny a psychedelický dronový materiál 
http://jacqueskustod.bandcamp.com/
BREAK!FAST (SK)
MORFEUS (CZ)

Předprodej/presale
https://www.smsticket.cz/skupiny/124-itch-my-hahaha

Kabinet MÚZ - bar (Brno, Sukova 4)
PRAHA/Fórum pro architekturu a media - bar (Brno, Husova 18)

*************************************************

Průběžný showcase festival ITCH MY HA HA HA, který proběhne od září 2015 do března 2016, navazuje na úspěšnou klubovou akci a rozvíjí její hlavní hudební a párty program o workshopy, přednášky a diskuze na aktuální hudební témata se zahraničnými odborníky a hosty. 

ITCH MY HA HA HA Showcase festival je společným projektem klubů Kabinet MÚZ a PRAHA/Fórum pro architekturu a média, které v Brně dlouhodobě rozvíjí a podporují nemainstreamovou hudební scénu - se zájmem o její interprety i fanoušky. 

Hlavní partnerskou organizací projektu je Jon-Eirik Boska Musikk. Tu reprezentuje hudební skupina Boska a její frontman Jon-Eirik Boska, který patří k výrazným postavám současné norské elektronické hudby.

Partneři projektu: Standard island, 4AM/Fórum pro architekturu a média, Bumbum Satori, Hvězdárna Brno, The Rodina a další. 


*************************************************

Projekt „Showcase festival - Itch My Ha Ha Ha“ je realizován v rámci programu CZ06 „Kulturní dědictví a současné umění“ financovaného zeměmi Evropského hospodářského prostoru (EHP) – Islandem, Lichtenštejnskem a Norskem.