Předprodej byl ukončen

Phil Shoenfelt & Band of Heysek
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz

Phil Shoenfelt & Band of Heysek

čtvrtek 21. března od 19:00
Klub Rebel Na Farských, Žďár nad Sázavou

O akci

Phil Shoenfelt – kytara a zpěv, www.philshoenfelt.com, www.facebook.com/philshoenfelt/

Band Of Heysek: Jan Švihálek – kytara, Mojmír Sabolovič – baskytara Lukáš Kytnar – bicí, www.bandofheysek.czwww.facebook.com/bandofheysek

PHIL SHOENFELT (UK) & BAND OF HEYSEK (CZ)
Phil Shoenfelt je britský zpěvák, kytarista, skladatel a spisovatel, který žije od roku 1995 v Praze. Jeho jméno se spojuje hned se třemi kapelami: Southern Cross (Praha); Fatal Shore (Berlín); a Dim Locator (Berlín). V druhé polovině 70. let, předtím, než se v roce 1979 přestěhoval do New Yorku, patřil k punkové scéně v Manchesteru a Londýna. V New Yorku hrál s několika punkovými a post-punkovými kapelami, jako byly Disturbed Furniture a Khmer Rouge. Khmer Rouge pravidelně hrávali v legendárním klubu CBGB's a coby předkapela vystupovali s umělci, jako byli např. Nico, The Clash, Alan Vega a Billy Idol, na jejich amerických turné. V polovině 80. let se Shoenfelt vrátil do Velké Británie a v roli předskokana doprovázel Nicka Cavea & The Bad Seeds na jejich dvou turné po Británii. Poté, co se přestěhoval do Prahy (1995), dal dohromady vlastní skupinu s bývalými členy kapely Tichá Dohoda, Phil Shoenfelt & Southern Cross. Kapela dosud vydala čtyři studiová alba: Blue Highway, Dead Flowers For Alice, Ecstatic a Paranoia.com. Nejnovějším Philovým CD je Cassandra Lied, sólová nahrávka se speciálními hosty, jako jsou Chris Hughes z Dim Locator a Kristof Hahn ze slavných Swans. Phil je také autorem knih: Feťácká Láska, Zelený Hotel, Až na dřeň a Inkognito v podzemí.

 

V současnosti je Phil Shoenfelt doprovázen brněnskou dirty-bluesovou partou Band Of Heysek a společné koncertování ústí v nahrávání alba. Plánované vydání je podzim 2023.

Band Of Heysek je parta hejsků, kteří skládají a hrají vlastní živočišné, blues načichlé, syrově špinavé písně. Debutové album SHOVEL & MATTOCK (Indies Scope 9/2017) získalo velmi pochvalné recenze a otevřelo tím kapele brány klubů a festivalů. Na jaře 2019 nahráli v Orlických horách v dřevité atmosféře roubené chalupy své druhé album I’M GLAD I MET YOU (Indies Scope 9/2019), na kterém hostuje klávesový mág ze Sarajeva Omer Blentić a množství materiálu si dokonce řeklo o vydaní na vinylovém 2LP. Na podzim roku 2018 doprovázeli trojici bluesmanů z Mississippi (Kenny Brown, RL Boyce a Robert Kimbrough) na českopolském miniturné se zastávkou i na šumperském BluesAlive. V létě 2019 naopak zamířili se svým koncertním setem na jejich domovský festival v USA North Mississippi Hill Country Picnic. Přijetí do tamní bluesové komunity je skutečně velmi ojedinělé a pro tři evropské bluesové nadšence bylo nepopsatelným zážitkem a inspirací. Na závěr svého bluesového putování zavítali do nahrávacího studia ve Water Valley spolu se dvěma vzácnými hosty - Kenny Brown (dlouholetý spoluhráč RL Burnside) a RL Boyce (nominován v roce 2017 na cenu Grammy). Z nahrávací frekvence kapela připravila k vydání dvě samostatná alba, z nichž první „R.L. BOYCE & BAND OF HEYSEK feat. KENNY BROWN – JUKE MY JOINT“ vyšlo v dubnu 2020, druhé s názvem BAD IDEAS pak v listopadu 2020 opět u Indies Scope. „Americká“ alba vzbudila zájem v řadě zemí. O rozhovory a zařazení do rádiových playlistů žádali v čínském Pekingu, Francii, Španělsku či Belgii.

Vystupující

Band Of Heysek (CZ) – web Phil Shoenfelt (GB) – web