The Fialky & Houba & Švindl
KONCERT / Hudba – Punk

The Fialky & Houba & Švindl

pátek 23. srpna od 18:00
Pivovar Volt, Jablonec nad Nisou
Vstupenky
Cena 340
prodej do 23. srpna
do zdražení 108 dní

O akci

The Fialky

Jedna z nejznámějších českých punk rock kapel současnosti, zpívajících v mateřštině. The Fialky na nahrávkách a svou image jasně odkazují na první vlnu takzvaných punk77 kapel, ale na živo se jedná o divokou spíše až streetpunkovou jízdu.

Hlavní hudební inspirace tu ale vždy zůstávají kapely Ramones, Cock Sparrer a the Vibrators. Textově pak původní pojetí pivního punku vystřídala současná poloha apelující na nadhled a zdravý rozum, život ve městě a spojení punkerů a tradičních skinheads.

Houba

Kapela Houba vznikla v roce 1995 na troskách grind/punkové kapely SRPŠ. Již v roce 1996 Houba odehrála více jak 20 koncertů a o rok později natočila první nahrávku „Fičící Pes“ (1997). Druhé demo následovalo ve stejném roce („Hnus fialovej“) a kapela se naplno rozjela po České Republice. V roce 1999 vychází deska „Pan Káč“, jako první natočené v plzeňském studiu AVIK.

Za dobu existence Houba zahrála více jak 900 živých vystoupení nejen v České republice, ale také na Slovensku, v Maďarsku, Polsku, Německu, Litvě, Lotyšsku, Estonsku, Bělorusku a USA. Prodala celkem více jak 8.500 desek.

Švindl

Litoměřice jsou krásné město v Severních Čechách a právě tady se zrodila kapela Švindl, která na scéně působí už 15 let. Parta nadšenců a srdcařů hraje 77 punk pěkně od podlahy. Název kapely je přesně to, co Vás může dosti zmást, protože kapela není žádná rychlokvaško grupa nešťastníků z garáže. Je to dynamická, energická trojice, která je dobře sehraná a dokáže z minima vytěžit maximum!

Vystupující

The Fialky (CZ) – web Houba (CZ) – web

Více informací

Hudební léto ve Voltu je koncepční cyklus koncertů v areálu pivovaru Volt v Jablonci nad Nisou. Akce je podpořena z rozpočtů města Jablonec nad Nisou a Libereckého kraje. Hudební léto ve Voltu se koná pod širým nebem.

 

www.pivovarvolt.cz

https://www.facebook.com/PivniceVolt