Led Zeppelin revival a The Doors revival Brno U Sosny
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Rock

Led Zeppelin revival a The Doors revival Brno U Sosny

pátek 10. května od 19:00
Zahrada u Sosny, Brno
Vstupenky
Cena 300
konec prodeje 13 dní

O akci

Dva legendární brněnské revivaly dvou legendárních kapel v zahradě U Sosny.


http://ledzeppelin.cz

https://www.facebook.com/TheDoorsRevivalBandBrno/

Více informací

The Doors revival band Brno - The Doors revival band - s proslulým brněnským bonvivánem Jankem Martinkovičem, co by nejzdařilejším plagiátem Jima Morrisona na světě. (Jiří Černý)

LED ZEPPELIN REVIVAL

brněnská rocková kapela

První vzducholodí, která přeletěla nad moravskou metropolí, byla Italia v roce 1928. Její pouť však skončila tragicky, ztroskotala na severním pólu. Na konci 60. let se objevila druhá. Ocelový stroj s obrovskou energií razil cestu rockové hudbě. V tehdejším Československu ale narazil na jiné překážky - sovětské tanky neměly tuto hudbu v oblibě. Český fanoušek si musel na legendární kapelu počkat až do sametové revoluce. Mezitím zemřel jeden z lodivodů, John Bonham, a bylo jasné, že Led Zeppelin už do Brna nikdy nedoletí.

V 70. letech této hudbě propadli čtyři teenageři, kteří se také chtěli stát rockovými hudebníky. To se jim podařilo, vždyť skupiny Z kopce, Ošklid a Dunaj patřily v 80. a 90. letech k tomu absolutně nejzajímavějšímu, co český rock mohl nabídnout. Od roku 1995 si plní další sen z mládí. V brněnském sále Musilka, v brněnských a českých klubech a také na zahraničních pódiích hrají pro vlastní radost ze svobodné a tvořivé hudby, pro potěšení pamětníků, a kupodivu pro stále narůstající davy současných teenagerů invenční hudbu britské legendy.

Kdo u nás hraje:

  • Pavel Koudelka (bicí, zpěv): Dunaj, Slet bubeníků, Zesilovači, BOO, Zadáci, A-Beat, ex Z kopce, ex ošklid, ex Krutnava, ex Mňága a žďorp
  • Viktor Fried (zpěv): Purple Rainbow
  • Aleš Svoboda (basová kytara): A-Beat, Ukulele Orchestra jako Brno, ex Z kopce, ex Rankien
  • Michal Hanák (kytara): ex Lidské Bytosti, muzikály
  • Petr Ingerle (kytara, zpěv): A-Beat