Předprodej byl ukončen

Lovci lebek, tradiční tetování, čarodějka z Wui / Barbora B.
PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Lovci lebek, tradiční tetování, čarodějka z Wui / Barbora B.

pondělí 11. března od 19:00
Expediční klubovna, Brno

O akci

Když se řekne Nágáland, je jen málo lidí, kteří o tomto místě a jeho kultuře něco ví. Přitom Nágáland je to jedno z posledních míst, kde žijí poslední domorodí lidé na této planetě, jejichž kultura pomalu zaniká vlivem příchodu křesťanství (teprve 100 let nazpátek).

Navštívit takzvané Headhunters — Lovce lebek, je jako setkat se s člověkem, který chodil po této zemi dávno, dávno před námi, před vývojem celé naší moderní civilizace. Je to jako cesta do pravěku, ve které se teprve teď začínají psát dějiny.
V národním muzeu v hlavním městě, v Kóhimě, najdete předměty, které Nágové stále běžně používají a spolu s nimi, vedle primitivních nástrojů a předmětů z kostí, bambusu a kamenů, mají vesničané mobily s internetem. Civilizace neúprosně dobývá místo, kde si teprve 100 let nazpět kmeny z džungle prosadily osamostatnění a získaly vlastní stát.
Jelikož jsem tatérka a Headhunters jsou pověstní pro svá tetování, vydala jsem se s přítelem za nimi, abychom se mohli ještě spojit s někým, kdo byl u úplného zrodu tetování. Tradičně tetovaly jen ženy, z královské rodiny, často čarodějky. Spoustu lidí nás odrazovalo, že už to kvůli současnému zániku kultury nikdo nedělá a že původního tatéra - respektive tatérku, nenajdeme. Ale světe div se, my se nedali… a my ji našli!

Přednáší: Barbora RUNA Benčíková @Runa Ritual Tattoo
Datum a čas: pondělí 11. 3. 2024, 19:00 h
Vstupné: od 79 Kč v předprodeji přes SMSticket, nebo na místě za 150 Kč