Předprodej byl ukončen

Hannah: Buddhism's Untold Journey
KINO / PROJEKCE / Film – Dokumentární, Životopisný

Hannah: Buddhism's Untold Journey

sobota 13. dubna od 19:00
Malá scéna Zlín, Zlín

O akci

Poutavý dokumentární film o životním příběhu Hannah Nydahlové, spojený s přenesením tibetského buddhismu z Východu na Západ.

Film vykresluje divoké a idealistické kořeny Hannah za éry hippies v Kodani a následuje ji do hédonistického města Káthmándú, kde se v roce 1968 spolu s manželem Olem stali dvěma prvními západními žáky Jeho Svatosti 16. Karmapy – prvního vědomě se reinkarnujícího lamy Tibetu, člověka, který navždy změnil jejich život.

Hlavní část filmu nás nechává nahlédnout do jedinečného a inspirujícího milostného příběhu Hannah a Oleho a ukazuje jejich pevné odhodlání přinést buddhismus na Západ. Zobrazuje cestu velké ženy v popředí bouřlivého, neustále se měnícího světa, od Evropy a Severní Ameriky, přes pád komunismu ve východní Evropě a Rusku, až po únos provedený členy guerilly v Jižní Americe.

Dokument „Hannah“ odhaluje, jak je buddhistický ideál svobody, ve všech jeho podobách, aktuálnější dnes než kdykoli dříve a proč by všechno tibetské nemělo být automaticky považováno za svaté.

Jazyk: EN + české titulky

http://www.hannahthefilm.com/cz/

Další informace

www.bdc.cz/zlin

 

Pořadatel

Centrum buddhismu Diamantové cesty linie Karma Kagjü Zlín