Předprodej byl ukončen

Cyklokurz pro holky
WORKSHOP / LEKCE / Sport

Cyklokurz pro holky

9. – 30. dubna od 17:00
Vindyšova továrna, Praha

O akci

Hlavním cílem kurzu je získat jistotu jízdy na silničním kole, nebát se vyjet sama nebo ve skupině, umět si sama pomoci v základních možných nástrahách. Trpělivě si vše vysvětlíme, zodpovíme všechny dotazy k tématu a zopakujeme si vše, co nebylo pochopeno. Pobavíme se také o tom, co nesmí chybět v šatníku a cyklo výbavě žádné cyklistky, jak se stravovat před, při a po vyjížďce. Naše trasy povedou krásnými scenériemi Berounky a Karlštejnska. Pojedeme příjemným tempem, nemusíte se ničeho bát. Poznáte nové parťačky na vyjížďky, společně budeme moci sdílet možné nástrahy cyklistek.

Termíny

Kurz proběhne ve formě čtyř dvouhodinových vyjížděk, vždy v úterý od 17 hodin:

9. 4, 16. 4., 23. 4. a 30. 4.

Sejdeme se ve Vindyšově továrně, kde máš k dispozici šatnu a sprchy.

Obsah kurzu

V rámci 2h setkání se cca na 1.5h projedeme a ve zbylém čase se zaměříme na:

1. Základy cyklo soběstačnosti

Řekneme si, co všechno zkontrolovat na kole před vyjížďkou a co si s sebou vzít, abys mohla sama opravit případný defekt. Ale protože se může se stát, že se v nouzi objeví zachránce, nalijeme do tebe cykloterminologii, abyste se při opravě měli o čem bavit. Na kole natrénujeme držení řidítek jednou rukou, abys zvládla jíst a pít během jízdy. Nemine tě ani základní údržba kola.

2. Jízda ve skupině 

Pro bezpečnou jízdu ve skupině je potřeba znát signalizaci, kterou ostatní informujeme o případných nástrahách. Díky tomu zvyšujeme bezpečnost všech účastníků provozu.

3. Výměna duše

Tady (konečně) dojde na výměnu defektu. Každá si vyzkoušíme 2 x výměnu duše, použijeme pumpičku, bombičku, pěnu. Zkontrolujeme plášť, zalepíme duši.

4. Technika sjezdu 

Ačkoliv se na silničním kole nejezdí v terénu, i tady existuje pojem technika jízdy. Nacvičíme si správnou techniku pro jízdu z kopce nebo sjezd serpentin, aby ses při sjezdu cítila bezpečně.

Další akce pořadatele

SBCRtalk x Daniel Polman: Ze života ultrapaka - 6. listopadu od 19:00, Vindyšova továrna, Praha

Divadlo pro děti - Nedopečený koláček - 28. dubna od 16:00, Vindyšova továrna, Praha

Pořadatel