Adventní koncert - české a světové koledy
KONCERT / Hudba – Klasika, Lidová hudba / Dechovka, Spirituální

Adventní koncert - české a světové koledy

neděle 1. prosince od 18:30
Betlémská kaple Plzeň, Plzeň
Vstupenky
Cena 448
prodej do 1. prosince

O akci

Nádherný koncert, který s úspěchem uvádíme v Praze i jiných městech s krásnými skladbami vánočními, českými a evropskými koledami v podání renomovaného kvarteta:

 

MUSICA FESTIVA

Olga Vít Krumholzová– soprán, Petr Štěpán – kytara

Šárka Trávníčková – housle, Gabriela Plachá - hoboj

 .

PROGRAM:

G. F. HANDEL – Joy to the world! (Oratiorium Mesiáš)

J. F. WADE – Adeste Fideles

C.  FRANCK – Panis Angelicus

G. P. TELEMANN – Allegro pro housle, hoboj a kytaru

G. GOUNOD – Ave Maria

francouzská koleda: "Les Angesdans nos campagnes" (Gloria)

G. F. HANDEL Pifa – pastorální symfonie  (Oratorium Mesiáš)

J. HAYDN: Pastorela – Cantilena for Advent

katalánská koleda : „ Fum, fum, fum“

G. BRAGA – Andělská serenáda

J. B. FOERSTER – Zvěst andělská a Ó pastýři, slyš!

R. BINGE (Anglie): Alžbětínská serenáda

Adam Michna z Otradovic: "Vánoční noc" (Chtíc, aby spal)

krkonošská koleda „Pochválen buď Ježíš Kristus, milej Matěji"

Anonym: "What Child is This?" (Greensleeves)

U betléma dnes Marie přečistá

Bratři, já jsem slyšel z nebe hlas (z Benecka)

Hej, hej, povím Vám, Co to ten slavíček

Franz Xaver GRUBER: Tichá noc, svatá noc

DÉLKA cca 65 minut

 

Více informací

 

MUSICA FESTIVA

Komorní soubor Musica festiva působí ve složení Olga Vít Krumpholzová – soprán, Gabriela Plachá – hoboj a anglický roh, Šárka Trávníčková – housle a Pavel Kloub – kytara.

Soubor koncertuje od roku 1996, kdy svůj umělecký debut zahájil sérií celovečerních koncertů v rámci Sasko – českého festivalu. Při týdenním koncertním turné v září roku 1999 v Holandsku uskutečnil řadu koncertů a hudebních pořadů pro děti. Musica festiva di Praga se představila také v hudebních pořadech České televize – „To nejlepší z klasiky“, „Haló hudba“ a „Adventní koncerty“. Repertoár souboru tvoří žánrově pestré celovečerní programy, se kterými účinkuje v koncertních sálech nejen v Praze, ale také v Karlových Varech, Mariánských Lázních a Českém Krumlově. Pro své oblíbené a posluchačsky vděčné nástrojové složení a repertoárovou pestrost je Musica festiva di Praga vyhledávaným tělesem pro učinkování při vernisážích (Adolf Born, Miroslav Škaloud aj.), na hradech a zámcích, koncertech Kruhů přátel hudby a při svatebních obřadech.

V roce 2009 navázal soubor aktivní spolupráci s Miss České republiky a Chateu Mcely.

Betlémská kaple - temperováno

Budova modlitebny, dokončená v roce 1927, je jedním z nejlepších plzeňských příkladů přechodu meziválečné klasicizující architektury k purismu. Přízemí, otevřené rozměrnými pravoúhlými okny, odděluje výrazná kordonová římsa. Hladké strohé průčelí modlitebny, se zvýrazněným vyvýšeným vstupem, člení v patře na nárožích mělké pilastry ukončené masivními římsami. Plochu nad vstupem oživuje pouze stylizovaný železný kříž. Po stranách „lodi“ kostela přivádí do interiéru světlo pětice vysokých sdružených půlkruhových oken. Pohledovou dominantu modlitebny tvoří vysoká nárožní hranolová věž s elegantními ciferníkovými hodinami. Celkový puristický ráz stavby architekt umocnil atikami, za něž ukryl tradiční nízké střechy. Součástí projektu byl také nikdy nerealizovaný třípatrový bytový dům, který měl navazovat na západní štít kostela.

 

Koncertní agentura FIDELIO (www.koncerty-fidelio.cz):

STRUČNĚ Z HISTORIE

Koncertní a umělecká agentura Fidelio, s. r. o. resp. její předchůdce, obč. sdružení FIDELIO bylo založeno již v roce 2001 a působíme v současné době zejména v Praze, ale příležitostně pořádáme koncerty i v jiných městech - České Budějovice, Český Krumlov, Pardubice, Hradec Králové, Plzeň, Brno a  Liberec.  Za 20 let (2002-2022), po kterou sdružení a navazující subjekty na trhu působí, jsme uspořádali více než 650 koncertů v mnoha městech České Republiky. Naše koncerty vyposlechlo více než 60 000 posluchačů.

Pořadatel

Koncertní společnost FIDELIO, s. r. o.