Fleret Zafúkané 30 let
KONCERT / Hudba – Folk / Country

Fleret Zafúkané 30 let

sobota 22.3.2025 od 18:00
Lucerna Music Bar, Praha
Vstupenky
Cena 450
prodej do 21.3.2025

O akci

Fleret opět slaví a má k tomu pořádný důvod. V roce 2025 tomu bude 30 let, kdy u vydavatelství Tonus vychází v pořadí třetí deska Fleretu, která nese název Zafúkané. (Poutavý obal namaloval Fechtner, kreslíř z Trnek brnek). Je pestrá, různorodá, prorostlá valašskými folklórními kořeny a přitom neztrácí nic na své tvrdosti. Samozřejmě obsahuje megahit a jednoznačně nejhranější věc kapely - písničku Zafúkané, která brzy dominuje v nejedné rádiové hitparádě, a fanoušci si bez ní dodnes nedovedou představit jediný koncert. Zdaleka to ale není na desce hit jediný, cožpotvrzuje i další velmi hraná pecka Čistá jak Vizovice a další. Zajímavostí také je, že si na toto CD poprvé kapela přizvala ke spolupráci Jarmilu Šulákovou k nazpívání písně "Doma najlepší" a spolupráce se tak zalíbila, že Jarmilka s Fleretem zpívala dalších 17 let.

Sečteno podtrženo - z dnešního pohledu je Zafúkané deska, která se stala pro Fleret zásadní a velmi posílila jeho popularitu. 

A to už si zaslouží pořádnou oslavu, proto se Fleret rozhodl uspořádat dva narozeninové koncerty. Jeden z nich se bude konat v Praze ve slavném Lucerna music baru, kde před léty Fleret také natáčel DVD k 25. narozeninám.

Fleret si k sobě přizval jak písničkáře Jindru Kejaka, autora neméně slavné písně Vizovice, tak  zlínskou legendu AG Flek, se kterými ho pojí velké přátelství z folkovýchzačátků. Kapela AG Flek vznikla v roce 1977 s prošli tudy muzikanti zvučných jmen jako Vlasta Redl, kluci z nynější kapely Buty, Radek Pastrňák, Richard Kroček a Milan Nitra. Známá je také spolupráce AG Fleku s Hradišťanem, kdy vzniklo slavné a kultovní CD.

Vystupující

Fleret (CZ) – web / fb / bandzone / insta / youtube / Spotify

Pořadatel