Havajské ostrovy
PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Havajské ostrovy

čtvrtek 16. května od 18:00
Kapka Resort, Lhota u Vsetína

O akci

MĚSÍC V RÁJI.

Havaj je skutečně „RÁJ NA ZEMI“.

4 týdny a 4 největší Havajské ostrovy. Mnoho zážitků, cestování, dobrodružství a příběhů z běžného života místních „Havajců“.  

Putování začneme na ostrově OAHU. Projdeme se po hlavním městě Honolulu, dále po známé Waikiki beach s výhledem na Diamond Head, navštívíme Pearl Harbour, zaplaveme si v chráněné rezervaci Hanauma Bay. 

Druhý ostrov MAIU je perla Havajských ostrovů. Klidnější ostrov, kam jezdí hollywoodské celebrity relaxovat. Projdeme se kráterem sopky v národním parku Haleakala, projedeme po známé historické cestě do městečka HANA a uvidíte hlavní město LAHAINA ještě před rozsáhlým požárem, který toto město v srpnu 2023 skoro zničil.

Další přelet bude na největší z Havajských ostrovů – BIG ISLAND. Zde navštívíme nejjižnější bod USA, dva mohutné vulkány Mauna Kea a Mauna Loa a projdeme se po Národním parku, kde se nachází jedna z nejaktivnějších sopek světa - Kilauea.

Poslední zastávkou bude čtvrtý největší Havajský ostrov KAUI. Zelený ostrov s úžasnými kaňony, vodopády a skalnatým pobřežím Nuuana Pali. Vyšlápneme si na horu Waialeale, nejdeštivější místo na planetě Zemi. Zastavíme se u Waimea Canyon, přezdívaný “Grand kaňon Pacifiku” díky jeho podobě s Velkým kaňonem v Arizoně. Projdeme si NaPali Coast nádherný pěší trek divokou přírodou po útesech nad Tichým oceánem.

A mnoho dalšího.

Těšte se na tipické havajské drinky.

Ve čtvrtek 16.5.2024 od 18 hodin v Resortu Kapka, Lhota u Vsetína.