Předprodej byl ukončen

A Sunday in Hell
KINO / PROJEKCE / Sport

A Sunday in Hell

sobota 6. dubna od 17:00
Vindyšova továrna, Praha

O akci

Královna klasik je za dveřmi. Paris-Roubaix je závod, kde jezdci nesvádí boj jen s nekonečnými dlážděnými úseky severní Francie, ale také sami se sebou. Při příležitosti tohoto svátku cyklistiky jsme si v SBCR společně s RAPHA připravili víkendový program, který je ódou na tuto královnu klasik.

V sobotu 6.4.2024 se od 17h můžete zúčastnit promítání legendárního dánského filmu A SUNDAY IN HELL. Film je chronologií cyklistického závodu Paříž-Roubaix 1976 z pohledu účastníků, organizátorů a diváků. Přijďte si dát belgické pivo a sledovat soupeření Eddieho Merckxe, Francesco Mosera, Marca Demeyera a dalších cyklistických legend té doby.

Režisér a básník Jørgen Leth, který film natočil, je vášnivým milovníkem cyklistických závodů coby rituálu vyjadřujícího lidské vítězství a porážku, a tuto svou vášeň zúročil právě v tomto snímku. Onou nedělí v pekle je 11. duben roku 1976, kdy se v rámci každoroční tradice konal namáhavý cyklistický závod Paříž-Roubaix, peklem jsou pak kamenité polní cesty severní Francie, na nichž cyklističtí šampioni bojují o vítězství. S celou armádou kameramanů v zádech zachytil Leth závod do nejmenších detailů, a z natočeného materiálu pak sestříhal impozantní mytickou dokumentární podívanou.

Dokument je po právu považován za jeden z nejlepších cyklistických dokumentů všech dob. 

Projekce probíhá v multisále VELO restaurantu v areálu Vindyšovy továrny a je možné si během projekce (nebo po ní) dát i tématické menu - mušle s hranolkami a belgické pivo. 

V neděli na projekci pro zájemce navazuje společná vyjížďka A DAY IN HELL se značkou RAPHA a po ní sledování dojezdu závodu letošního ročníku Paris-Roubaix.

https://www.kola-radotin.cz/sbcrides-rapha-a-day-in-hell

Přijďte si užít tento svátek cyklistiky s námi!

 

PROGRAM

1. Krátký film o tom, jak film A SUNDAY IN HELL vznikal od producenta filmu Steena Herdela (v angličtině s českými titulky).

2. A SUNDAY IN HELL (v originálním dánském znění s českými titulky)

 

Další akce pořadatele

SBCRtalk x Daniel Polman: Ze života ultrapaka - 6. listopadu od 19:00, Vindyšova továrna, Praha

Divadlo pro děti - Nedopečený koláček - 28. dubna od 16:00, Vindyšova továrna, Praha

Pořadatel