Předprodej byl ukončen

PAYGAP: live nahrávání nové epizody s názvem Ženy v umění
SHOW / VYSTOUPENÍ / Umění

PAYGAP: live nahrávání nové epizody s názvem Ženy v umění

středa 17. dubna od 19:00
KUMST, Brno

O akci

::::::::::předprodej::::::::::::od 95,- do 365,-
V předprodeji je možné zakoupit Základní vstupenku, která je v hodnotě doporučené ceny. Můžete si vybrat i z dalších kategorií označených "pro všechny bez tagů", kde si cenu vstupenky vyberete dle vašich možností a preferencí.

Na pracovním trhu jsme si všichni rovni, ale někteří jsou si přeci jenom rovnější. Pokud jste žena, můžete mít někdy pocit, že taháte za kratší konec provazu. Co to znamená, být ženou v práci, a co můžeme dělat pro to, aby se nám v práci dařilo? PAY GAP je podcast o vás a pro vás, od Šárky Homfray a Lucie Václavkové.

 

Každá profese má svá specifika a o umění to platí více než dvojnásob. Ženy s ohledem na péči o rodinu obtížněji nacházejí prostor a čas na vlastní práci či tvorbu. Jak se umělkyním žije a tvoří, proč si vybraly tuto cestu a co otázky autorské svobody a seberealizace? A nabízí práce v oblasti umění důstojnou odměnu? O tom všem i o dalších věcech se budeme v historicky prvním živém nahrávání našeho podcastu bavit.

Za podporu děkujeme redakci Alarm a české pobočce nadace Friedrich-Ebert-Stiftung.

Událost je součástí programu konference w♀men in art, kterou pořádá kulturní centrum CO.LABS ve spolupráci s Institutem umění - Divadelním ústavem, KUMST - kreativním hubem Brno, Vizí Tance a Divadlem BARKA. Tématem druhého ročníku konference je “Mateřství/rodičovství v kulturním a kreativním sektoru”.  Konference w♀men in art je podpořená grantem EU Next Generation a Národního plánu obnovy Výzvy č. 4/2023 - Rozvoj kompetencí pracovníků KKS: projekty mezinárodní umělecké a odborné spolupráce v ČR.

Více informací

Lucie Václavková  je kariérová poradkyně a lektorka na volné noze, zaměřuje se na rozvoj kariéry žen a kariérových poradců. Vystudovala ekonomiku a management na VŠE, kde také několik let působila. Ke kariérovému poradenství se dostala v neziskovém sektoru v projektech pro lidi znevýhodněné na trhu práce. Za své aktivity třikrát získala Národní cenu kariérového poradenství.

Šárka Homfray je právnička a odborářka, druhá místopředsedkyně Odborového svazu státních orgánů a organizací. Vystudovala Právnickou fakultu UK a genderová studia na Fakultě humanitních studií UK. Věnuje se především tématům spojeným se státní správou, diskriminací nebo genderovými aspekty práva. Je autorkou úspěšné knihy Proč jsme tak naštvané?

Další akce pořadatele

_____tati - 19. května od 19:30, Bratislavská 181, Brno

_____tati - 1. června od 19:30, Bratislavská 181, Brno

_____tati - 2. června od 19:30, Bratislavská 181, Brno