Moji milí…
FESTIVAL / Hudba – Klasika

Moji milí…

sobota 1. června od 18:00
Státní zámek Sychrov – zámecká obrazárna, Sychrov
Vstupenky
Cena 200
prodej do 1. června

O akci

MOJI MILÍ...

Pořadatel: Dvořákův festival

 

Účinkující:

Matyáš Novák - klavír
František Kinský - mluvené slovo

 

Program:

A. Dvořák – Poetické nálady op. 85 (výběr)
M. Novák – Fantazie na operu Rusalka
J. Suk – Klavírní skladby op.7 (výběr)
L. Janáček – Sonáta 1. X. 1905 “Z ulice”
B. Smetana – Vltava (arr. Matyáš Novák)

Více informací

Matyáš Novák

Vítěz řady národních a mezinárodních soutěží, patří díky mimořádnému harmonickému cítění, širokému repertoáru a vynikající úhozové technice k nejperspektivnějším pianistům své generace.

Matyáš začal hrát na klavír v pěti letech. Je absolventem Gymnázia J. K. Tylav Hradci Králové a Konzervatoře Pardubice ve třídě prof. Jitky Fowler Fraňkové. V současné době je studentem Akademie múzických umění ve třídě prof. IvanaKlánského a rovněž studentem věhlasné klavírní akademie „Incontri col Maestro“ v italské Imole ve třídě prof. Borise Petrushanského.

Matyáš je vítězem mnoha klavírních soutěží v České republice, Španělsku, Slovinsku,Rakousku, Německu, Polsku a USA a hrdým členem PETROF Art Family. Ukázkyskladeb Každoročně odehraje několik desítek sólových recitálů nejen v ČR, alei v zahraničí. Jako sólista a komorní hráč se představil v Německu, Rakousku, Polsku, Lucembursku, Slovensku, Slovinsku, Srbsku, Španělsku, Itálii, Norsku, Thajsku a USA. V letech 2015 a 2016 absolvoval 2 velmi úspěšná koncertní turné po Číně.

Matyáš pravidelně spolupracuje s profesionálními orchestry (Filharmonie Brno,Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Komorní filharmonie Pardubice, Janáčkůvkomorní orchestr, Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín, komorní orchestr Quattro,Západočeský symfonický orchestr Mariánské Lázně, Filharmonie Hradec Králové, Pražský komorní orchestr), je zván na domácí i zahraniční festivaly a účastníse mistrovských kurzů pod vedením nejlepších umělců svého oboru.

Matyáš je všestranným umělcem, vyhledávaným komorním hráčem a korepetitorem, velkým znalcem a milovníkem železniční dopravy i členem Českého svazu chovatelů.

 

František Kinský

(* 27. prosinec 1947 Hradec Králové), celým jménem Maria František Emanuel Jan Silvestr Alfons Kinský je potomkem kostelecké větve šlechtického rodu Kinských z Vchynic a Tetova.

Vyrůstal v Praze, během svého aktivního života vystřídal řadu zaměstnání, pracoval  jako projektant, asistent produkce a režie v České televizi a pak na dlouhý čas zakotvil u reklamy, nejdříve jako vedoucí oddělení film, rozhlas, televize v reklamním podniku Merkur, po revoluci jako kreativní ředitel v českých pobočkách nadnárodních reklamních agenturách Lintas a Ogilvy. Je zastupitelem a byl do roku 2022 zároveň starostou v Kostelci nad Orlicí a věnuje se správě rodového zámku.

Od roku 2017 provází televizním dokumentárním seriálem Modrá krev.

František Kinský je přesvědčen o tom, že ať se v uplynulých letech dělo v naší zemi cokoliv, i dnes lze poctivou prací dosáhnout skvělých výsledků.

Pořadatel