Předprodej byl ukončen

20 000 kilometrů z ČR do pákistánského Himaláje - Jan Rendl
PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

20 000 kilometrů z ČR do pákistánského Himaláje - Jan Rendl

pátek 26. dubna od 19:00
Chata Milešovka, Velemín

O akci

Cestovatelská přednáška cestovatele a spisovatele Jana Rendla

 

20 000 kilometrů z Česka do pákistánského Himaláje

 

Dva bratři, třicet let starý vrak a dvacet tisíc kilometrů tragikomické povídání o tom, jak rozhodně (ne) cestovat autem po světě. „Pečlivě připravované" expediční auto Subaru Libero začne vypovídat službu již na Balkáně a namísto pohodového průjezdu je potřeba v zapadlých kosovských vesnicích shánět nový alternátor, přičemž se zvládnou dostat i do minového pole.

Po průjezdu Balkánem, mezi starověkými tureckými památkami, včetně slavného města Trója, dojde na srážku se šíleným řidičem a nehodu. Po vykuřovacím ceremoniálu ve vojáky obšacovaném Kurdistánu se nicméně povede i výstup na biblický Ararat a karta se začne obracet. V Íránu se bratři setkávají s extrémně přátelskými lidmi, s jejich pomocí například najdou černý trh s alkoholem či navštíví nomády. Objevují však i města a památky starověké Persie. Přes nejdivočejší část země, Balúčistán, se pak expedice dostává až k pákistánské hranici.

Tam už čekají kalašnikovy, ozbrojená komanda, všudypřítomná hrozba teroristického útoku a stovky kilometrů s eskortou podél hranice s Afghánistánem až do hlavního města Islámábádu. Odsud už to pak není daleko na sever, pod sněhem pokryté vrcholky Himalájí. Ale nebyl by to Pákistán, kdyby se to ještě trošku nezkomplikovalo...

Více informací

Jan Rendl

Dvaatřicetiletý cestovatel, spisovatel a extrémní sportovec. Je autorem několika cestopisů o pěších dobrodružstvích po celém světě. Za sebou má více než 200 přednášek pro veřejnost, ale i školy. Procestoval přes šedesát zemí světa, převážně pěšky. Jako první Čech například přešel pěšky Jižní Ameriku či v rekordním čase necelých 39 dní obešel Československo s plnou polní. Jeho cesty jsou plné bizarních a vtipných zážitků, o kterých poutavě vypraví při svých přednáškách.

Pořadatel