Předprodej byl ukončen

Erik Truffaz Quartet (FR)
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Erik Truffaz Quartet (FR)

středa 14.10.2015 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

Špička evropského jazzu, trumpetista a novátor Erik Truffaz se vrací do Jazz Tibet Clubu. Nový bubeník a čerstvé skladby slibují řadu překvapení.

Proč tento vynikající trumpetista patří k nejzásadnějším osobnostem současného jazzu, kdysi vysvětlil slavný saxofonista Michael Brecker: „Pokračuje tam, kde Davis skončil. Věřte mi, ten chlapík je stejně nezbedně kurážný.“ Ve Švýcarsku narozený a ve Francii žijící trumpetista se svým kvartetem spojuje jazzové experimenty, drum'n'bass a hip-hop. Jeho hudba nezná hranice ani meze; je otevřená novým zvukům a možnostem. Kritika přirovnává Truffaze nejen jazzovému géniovi Milesi Davisovi, ale také k průkopníkovi ambientu Brianu Enovi. „S použitím minima tónů vytváří extatickou zvukovou atmosféru,“ připojil časopis Rolling Stone. Erik Truffaz natočil přes patnáct alb a prosadil se i v USA. „Inteligentní, nekompromisní hudba současnosti, kterou hrají virtuózní hráči s bohatou fantazií a odvahou,“ nadchly se Jazz Times.

Na nové album, které vyjde u vydavatelství Parlophone v lednu 2016, si kromě staronových kolegů ze svého kvartetu (nově jej posílil bubeník Arthur Hnatek) přizval ke spolupráci geograficky i hudebně exotické umělce – afro-beatovou princeznu Rokiu Traoré a hip-hopera Oxma Puccina z Mali. Příchod nového člena a spolupráce s hudebními špičkami ve svých žánrech ale nejsou jedinými otisky „zvenčí“ na chystaném albu. Studně inspirací je hluboká a nadcházející koncert bude napěchovaný překvapeními.

Více informací

http://www.eriktruffaz.com

Další akce pořadatele

NOVEMBER 2ND - 30. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Point Of Few - 30. dubna od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

MALIKA TIROLIEN - 19. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Mark Geary (IRL/USA) | Jazz Tibet Club - 9. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc