Cinelli Brothers (UK)
FESTIVAL / Hudba – Blues

Cinelli Brothers (UK)

úterý 28. května od 20:00
Club Kino, Černošice
Vstupenky
Cena 250
prodej do 28. května

O akci

Kapela, ve které zpívají všichni! Top blues band z Londýna!

The Cinelli Brothers je projekt zrozený ze společné vášně pro americké elektrické blues z Chicaga a Texasu 60. a 70. let. Bratři Cinellové - Marco (kytarista a zpěvák) a Alessandro (bubeník) se rozhodli vytvořit eruptivní tým představující originální repertoár ve stylu legendárních Chess Records (bluesový label) a detroitského Motownu zaměřeného především na černošské interprety. Bluesový svazek bratrů brzy posílil Enzo Strano na baskytaru a Tom Julian-Jones na harmoniku a kytaru, a tak vznikli The Cinelli Brothers.

Jejich debutové album Babe Please Set Your Alarm vyšlov roce 2018. Album vystoupalo postupně na druhou pozici v žebříčku IBBA (Independent Blues Broadcasters Association). Kapela byla představena rozsáhlými profily v Blues in Britain, Blues Matters, Classic Rock a dalších časopisech. Deska obsahuje devět originálních skladeb a tři jemně pietní covery "Chain of Fools" (hit Arethy Franklin), "Back Door Man", který zůstává věrný stylu Willieho Dixona a Princeův "Kiss".

V letech 2020 a 2021 byla kapela opakovaně nominována v rámci UK Blues Awards jako Blues Band of the Year. A v roce 2022 zvítězila a získala The UK 2022 British Blues Challenge!

The Cinelli Brothers prostě představují novou generaci hudebníků, vášnivě sdílejících lásku k blues, soulu, R&B a autentickému hraní, díky němuž se blues stalo základním kamenem světové hudební historie.

OBSAZENÍ:
Marco Cinelli
 – kytara, piano, klávesy, sólový zpěv
Tom Julian-Jones – kytara, harmonika, sólový zpěv
Stephen Giry – baskytara, kytara, doprovodný zpěv
Alessandro Cinelli – bicí, baskytara. doprovodný zpěv

Více informací

Velmi příjemný club s vynikajícím zvukovým aparátem a prostorovou akustikou 15 min od centra Prahy. Koncert se koná v rámci festivalu Jazz Černošice 2024 www.jazzcernosice.cz

Pořadatel