Koncert generací
KONCERT / Hudba – Klasika

Koncert generací

sobota 15. června od 19:00
Kaple Zjevení Páně, Smiřice
Vstupenky
Cena 150 Zobrazit ceny
prodej do 15. června

Přízemí / zóna 1

Základní cena 150 Kč

Přízemí / zóna 2

Základní cena 150 Kč

Přízemí / malá lavice

Základní cena 150 Kč

Levý balkon 1

Základní cena 150 Kč

Levý balkon 2

Základní cena 150 Kč

Pravý balkon 1

Základní cena 150 Kč

Pravý balkon 2

Základní cena 150 Kč

Oratoř

Základní cena 150 Kč

O akci

V našem městě a jeho nejbližším okolí máme dvě mladé, nadané umělkyně, jejichž kroky do budoucna směřují na hudební pódia. Společně se svými rodiči a hostem, kteří jsou také aktivní umělci, si pro Vás připravili pestrý hudební program.

Účinkují: Kristýna Brzková a Rozárie Brzková (zpěv), Vlastimil Kovář (varhany), Klaudie Škárková (lesní roh) a Roman Škárka (příčná flétna).

Více informací

Účinkující:

 

Kristýna Brzková vystudovala Pardubickou konzervatoř obor klasický zpěv u profesorky Jany Hamplové. Od roku 2002 působí jako pedagog na Základní umělecké škole F. A. Šporka v Jaroměři. Kromě pedagogické činnosti několik let zpívala v Big Bandu Dvorský ze Dvora Králové nad Labem, s Dechovým orchestrem města Hradce Králové a dodnes hostuje s Dechovým orchestrem východočeské energetiky Hradec Králové. Ve svém repertoáru má skladby operní, operetní, její srdce však nejvíce oslovuje písňový repertoár 19., 20. a 21.století.

Rozárie Brzková je mladá talentovaná zpěvačka. Od čtyř let se věnuje hře na housle a od sedmi let sólovému zpěvu na ZUŠ F. A. Šporka v Jaroměři. Její talent a dar výjimečného hlasu se od začátku projevil na četných soutěžích, kde získávala první místa a ocenění ( Karlovarský skřivánek, mezinárodní soutěž Stonavská Barborka, Hradecký slavík a jiné). Po ukončení základní školy byla přijata na Pardubickou konzervatoř – klasický zpěv do třídy MgA. Hany Medkové, kde nyní studuje.

Vlastimil Kovář studoval hru na varhany u Martina Strejce, dále na UHK u Františka Vaníčka a později na JAMU u Pavla Černého. Od roku 2014 studoval na akademii staré hudby v Brně, obor cembalo, ve třídě Moniky Knoblochové. Během svých studií absolvoval několik mistrovských varhanních kurzů, mimo jiné v holandském Haarlemu u Lorenza Ghielmiho, Ewalda Koimana a Siegberta Rampeho. Je ředitelem kůru chrámu Nanebevstoupení Páně v Josefově, zpěvákem, cembalistou a varhaníkem v souborech Consortio Melcelii a La Bilancetta, které se věnují staré hudbě 16.–18. století. S obdobným zaujetím pro hudbu 16.–18. století se věnuje hudbě druhé poloviny 20. století až po současnost. Od roku 2011 je ředitelem Základní umělecké školy F. A. Šporka v Jaroměři, kde vyučuje hru na varhany, cembalo a klavír.

Klaudie Škárková je od roku 2021 studentkou hry na lesní roh na Konzervatoři Pardubice u p. prof. Jany Kuchárikové a p. prof. Marie Kosové. Získala 1. cenu na mezinárodní hornové soutěži v polských Katowicích a 1. cenu a titul laureáta na mezinárodní soutěži Pro Bohemia Ostrava. Jednu sezónu spolupracovala s filharmonií v Novém Městě nad Metují. Je členkou žesťového kvintetu Konzervatoře Pardubice, se kterým v loňském roce získala 2. cenu na soutěži komorních souborů v Teplicích.

Roman Škárka vystudoval hru na příčnou flétnu u prof. Pavla Zajíce na Konzervatoři v Roudnici nad Labem. V letech 1995–2009 působil jako hráč profesionálních vojenských dechových orchestrů v Karlových Varech a v Hradci Králové. V současnosti se věnuje pedagogické činnosti, vyučuje hru na příčnou a zobcovou flétnu v ZUŠ Náchod a ZUŠ Habrmanova v Hradci Králové. Nadále se věnuje koncertní činnosti, kdy dlouhodobě spolupracuje s flétnovým souborem MAGISTRI a Polyfonním sdružením v Novém Městě nad Metují.

Pořadatel

Kulturní středisko Dvorana, s.r.o.