J. V.Band (DE) O. Štveráček Band J. Simpson (USA/CZ) Jazz Q
FESTIVAL / Hudba – Jazz

J. V.Band (DE) O. Štveráček Band J. Simpson (USA/CZ) Jazz Q

sobota 1. června od 19:00
Club Kino, Černošice
Vstupenky
Cena 400
prodej do 1. června

O akci

Jochen Volpert hraje na kytaru přes 40 let. Živé a studiové projekty formovaly jeho rozpoznatelnou techniku ​​hry a jeho tvůrčí schopnosti na nástroj. Díky své činnosti v různých konstelacích kapel z oblasti blues, rocku, jazzu a country se stal známým na hudební scéně a je podporován velkou fanouškovskou komunitou po celém Německu.
Na základě zkušeností z jeho CD live projektů „thieme.volpert. – Sands of Time“ (2010), „Session 50.1“ (2013) a „Session 52.2“ (2015), stejně jako studiové produkce „Split Personality“ (2017) a „Mister X“ (2020) a jeho vlastním písňovým materiálem Wife Carola Thieme, vydal svá instrumentální alba „SIX“ (2020), „SEVEN“ (2021), „EIGHT“ (2022) a „NINE“ (2023).
V doprovodu špičkových hudebníků, kteří sdílejí jeho vášeň pro náročná živá koncertní vystoupení se spoustou prostoru pro improvizaci, ho nyní můžete zažít živě na pódiu se svým „best of“ programem.
Kdo ho někdy viděl na pódiu ví, že Jochen Volpert je na kytaru naprosto svobodný duch – vždy otevřený a flexibilní pro nové i staré, pro experimentální i osvědčené. Právě to dělá jeho všestranný a nezávislý zvuk a inspiruje nejen milovníky kytar. Blues tvoří základ všech jeho forem vyjádření.

 

Jeden z nejlepších jazzových kvartetů v ČR tentokrát se skvělým americkým bubeníkem Jessem Simpsonem.
Kvartet saxofonisty Ondřeje Štveráčka patří v ČR k nejlépe šlapajícím jazzovým kvartetům, který osobitě rozvíjí harbopovou a bebopovou tradici. V rámci turné vystoupí Štveráček s klavíristou Stanislavem Máchou, kontrabasistou Tomášem Barošem a za bicími usedne skvělý americký bubeník Jesse Simpson, spolupracovník řady hvězd světového jazzu jako jsou například Joe Lovano, John Abercrombie, Chris Cheek, Louie Bellson, Marc Copland, Kevin Hays a další. Saxofonista a skladatel Ondřej Štveráček je již téměř dvě dekády považován za jednoho z nejvýraznějších a technicky nejvyzrálejších saxofonistů u nás.

Jazz Q je jazz rocková a art rocková skupina spojená především se jménem svého hlavního spoluzakladatele klávesisty a skladatele Martina Kratochvíla. Druhým velmi známým zakladatelem této skupiny byl v roce 1964, kdy skupina vznikla, známý jazzový hudebník Jiří Stivín. Do širšího povědomí hudbymilovné veřejnosti se skupina dostala až počátkem 70. let 20. století. Bylo to v době kdy skupina vydala společně s Blue Effectem Radima Hladíka své první album Coniunctio a také poté co ji definitivně opustil Jiří Stivín. V té době Martin Kratochvíl díky svému studijnímu pobytu ve Spojených státech (Berklee College of Music v Bostonu) a pod vlivem tehdejších zahraničních britských vzorů nasměroval skupinu k tehdy velmi progresivní elektrofonické verzi art-rocku a jazz-rocku. Jednalo se o elektrofonickou hudbu s pevnou rytmickou strukturou, která se počátkem 70. let v době právě probíhající normalizace stala průkopnickým počinem a jedním ze symbolů tehdejší hudební avantgardy.
Kapela i nyní neúnavně koncertuje ,kdy se s Martinem na pódiu zjevuje Zdeněk Fišer ( kytara) ,Přemysl Faukner ( baskytara) a za bicí usedá z nejmladší generace Filip Jeníček.

Více informací

Velmi příjemný club s vynikajícím zvukovým aparátem a prostorovou akustikou 15 min od centra Prahy.

Pořadatel