D21: Franz Kafka – Amerika
DIVADLO / Představení – Činohra

D21: Franz Kafka – Amerika

pátek 24. května od 19:00
Prostor (Panský dvůr), Boskovice
Vstupenky
od 150 do 200 Zobrazit ceny
prodej do 24. května

Základní vstupenka

Základní cena 200 Kč Koupit

Členská vstupenka

Vstupenky pro členy Unijazzu Boskovice. Členství bude zkontrolováno dle interní databáze na vstupu.

Základní cena 150 Kč Koupit

O akci

Divadlo D21: Franz Kafka – Amerika

Současné scénické glosování Kafkova amerického snu jako subjektivní road-movie nejen o cestě českoněmeckého Honzy fantasmagorickou krajinou duše mladého člověka 21. století. Coming of age o hledání identity, touze po skutečné svobodě a odpovědnosti za sebe sama. V roce stého výročí úmrtí pražského židovského spisovatele Franze Kafky se nám podařilo v rámci Odpoledne v židovském ghettu pozvat do Boskovic dramatizaci jeho románu Amerika v režii Ondřeje Štefaňáka a s Hasanem Zahirovićem v hlavní roli.

„Kdo bloudí po světě, nenajde nic.“ – Dudák Švanda
Karel Rossman je za „nesmyslný přečin” potrestán vyhnáním ze starého kontinentu do Ameriky, kde si má vlastním úsilím vydobýt nový život. Jenže jak nalézt trochu osobního štěstí ve světě, v němž pro nikoho žádné štěstí nezbylo? Současné scénické glosování Kafkova amerického snu jako subjektivní road-movie nejen o cestě českoněmeckého Honzy fantasmagorickou krajinou duše mladého člověka 21. století. Coming of age o hledání identity, touze po skutečné svobodě a odpovědnosti za sebe sama.

Režie / adaptace / scéna / Ondřej Štefaňák
Dramaturgie / Barbora Hančilová
Kostýmy / Lenka Hollá
Hrají / Stela Chmelová, Hana Mathauserová, Jakub Jelínek, Samuel Neduha, Petr Pochop,
Hasan Zahirović
Premiéra / 30. dubna 2021
Délka / 95 minut
Věk / od 15 let

„Hravost souboru spojená se sarkasmem režiséra zplodila inscenaci, jejíž náplní je bludný sen o štěstí nebo vlastně jen o důstojném životě, kde má každý rovné příležitosti. Zobrazení bezvýchodnosti je pak skvěle prezentováno vrácením hry do výchozího motivu, kdy se pomyslný kruh zklamání uzavírá. Nebo znovu a nekonečně mnohokrát rozbíhá?“

Akci podpořilo Město Boskovice a Nadační fond obětem holocaustu.

Pořadatel

Unijazz pobočný spolek Boskovice