Předprodej byl ukončen

V_houští 2024
FESTIVAL / Hudba – Ambient, Elektronika, Experimentální, Hip-hop / Rap, Pro děti, Punk, Worldmusic

V_houští 2024

sobota 13. července od 14:00
Remízek u Průmyslové ulice, Lukov

O akci

FESTIVAL RYCHLÉ A POMALÉ HUDBY 🔈🦃🌲

6. ročník slavnosti přespolního a domácího současného umění v remízku v Lukově u Zlína.

 

🌲Program:

14:00 Beatbox Kitchen

15:00 Młok

16:00 Fras - Všechno nejlepší (divadlo)

17:00 Marie Hrnčiříková

18:00 Pablo's

19:00 Deti

20:00 Aiko

21:00 B4

22:00 Lebanon

23:00 MEOWLAU X VAL

0:00 Zákonodárce Orgánů

 

V průběhu dne:

Jóga s dětmi

Workshop: Vyrob si větrník

Workshop: Grafické papíry

Workshop: Kaleidoskop

Incorrect Games herní zóna

 

--------------------------

🦃  Aiko 

Popová zpěvačka Aiko, která se narodila v Moskvě a vyrostla v České republice, na sebe poprvé upozornila v roce 2015 jako účastnice česko-slovenské SuperStar. Brzy poté se přestěhovala do Anglie, kde vydala svojé debutové album AIKO a později také další alba. V roce 2024 reprezentovala Českou republiku na Eurovizi s písní Pedestal.

V její tvorbě se promítá mix mnoha kultur a také témata jako láska, osamění a porozumění.

---------------------------

🦃 Lebanon 

LEBANON je nezávislá olomoucká formace charakteristická dlouhými strukturovanými jamy, které vynáší ze zkušebny přímo na stage. Bez banalit, bez kompromisů. „Barely, napalm. Standard ambient noise surface plech blech voice satanic ass bleach. Bomby. Při akutní únavě aplikujte disko.”

---------------------------

🦃 Deti 

Punková kapela DETI přichází z bratislavské DIY scény, aby vypustila své rychlé úderné sety. Kombinace minimalistických fuzzových riffů s tvrdou basou bez zbytečného sólování představuje garážový špinavý minimal s vizuální oscilací 90. let.

Bezprostřední kvarteto, které vyvoláva strach a zároveň nutkání přiblížiť se jim blíž.

----------------------------

🦃 B4 

B4 je legendární česká krautrock / psychedelic / noiserock / electronická kapela hrající od roku 1998. Na svém diskografickém kontě mají mnoho alb, která skupinu dostala do širšího povědomí vnímavého publika okraje. Hrají v rozpětí od meditativního minimalismu, přes vesmírné efekty a elektronické chrčení, až po noisový nářez!

-----------------------------

🦃 MEOWLAU X VAL

MeowlauX Val je drumnbass&popový projekt, který v roce 2022 vytřelil na slovenské scéně. Jejich tvorba je plná silných atmosférických spojení s energickými beaty a anglickými texty. Posluchače vtahují do děje a vytváří z nich nejpodstatnější část celku. Jejich hudba a vystoupení sa dají popsat dvěma slovy: energičnost a upřímnost.

Ženské duo Meowlau (Laura Jašková) a Val (Valentina Vlková) naživo doplní bubeník Vladoš Paška.

----------------------------

 🦃 ZÁKONODÁRCE ORGÁNŮ 

3 lidé, 6 mixážních pultů a 93,5 krabiček a nejrůznějších zvukových technikálií. Elektronický projekt, který spunktovali k této příležitosti hrdinští mistři svých oborů. To znamená jediné – audiovizuální mayhem s prvky nenáročnýho noisu.

----------------------------

🦃 MŁOK 

MŁOK je začínající hudební projekt, který šplhá po žebříčku současné hudební scény. 

Ve své tvorbě vychází ze svých momentálních pocitů a nálady, a tak v jejich repertoáru najdete jak ambientní skladby, tak např. drum n’ bass nebo techno s prvky jazzu.

Młok vznikl jako odkaz spisovatele na knihu Karla Čapka, Válka s Mloky.

-----------------------------

 

🖍️🛠️ WORKSHOPY

 

🧁🌿 Vyrob si větrník 

Spousta karamelu, vanilky, jahod, borůvek, lučního kvítí a bylinek. V lesní cukrárně si vyrobíte větrníky nejrůznějších tvarů plněné ovocnými rozvary, lehkými smetanovými krémy a různými náplněmi podle vaší fantazie.

 

✂️ Grafické papíry

WORKSHOP s grafickými papíry (@graficke_papiry) pro všechny, kteří se chtějí podílet na večerní scénografii a je jedno kolik ti je nebo jaké máš skills, papír je pro všechny.

 

👾🎮 Incorrect Games

Na letošním festivalu v Houští se nám bude schovávat plyšáček a potřebujeme vaši pomoc, abychom ho našli! Kluci z Incorrect Games pro vás připravili speciální herní koutek, kde si můžete odpočinout od hudby a zahrát si jejich poslední hru Megahate. Všechny indicie k nalezení budou sdíleny na jejich sociálních sítích. Přijďte a zúčastněte se lovu plyšáčka s námi!  

 

👁️✨ Kaleidoskop

Aby se ti houští neokoukalo, vyrob si s Terezínou papírový kaleidoskop! S takovým kukátkem zaručeně najdeš všechny víly i poklady z okolí, taky ale hrozí nebezpečí zakopnutí o vlastní nohu.

Více informací

Potvrzeno:

B4

Aiko

Lebanon

Meowlaw x Val

Pablo's

Obligatne

Zákonodárce Orgánů

...

Pořadatel