Integrační festival Quijotova šedesátka
DIVADLO / FESTIVAL / KONCERT / SETKÁNÍ / MEETING / Cestování / Outdoor / Hudba / Charita / Dobročinnost / Umění / Vzdělávání

Integrační festival Quijotova šedesátka

30. července – 3. srpna od 19:00
Amfiteáter pod Hradem, Lipnice nad Sázavou
Vstupenky
od 211 do 420 Zobrazit ceny
konec prodeje 7 dní

Vstupenka na 30. 7. 2024

Divadelní představení Pohádky v hantecu od Divadla Klauniky Brno, amfiteátr pod hradem v 19 hodin. „Velmi úspěšná integrační komedie, která vám představí ty nejznámější pohádky, jak je neznáte. Mládeži nepřístupno!" * Při nákupu dvou vstupenek na dvě různá divadelní představení vám bude na festivalu předána sleva na ubytování v divadelním penzionu Lipůvka v Lipové-lázních.

Základní cena 211 Kč Koupit

Vstupenka na 31. 7. 2024

Divadelní představení DonDon Šajn od Divadla Klauniky Brno, amfiteátr pod hradem v 19 hodin. „Originálně uchopená groteskní „opera" na motivy Mozarta a Moliéra. V hlavní roli hostuje Alexey Kudryavtsev." * Při nákupu dvou vstupenek na dvě různá divadelní představení vám bude na festivalu předána sleva na ubytování v divadelním penzionu Lipůvka v Lipové-lázních.

Základní cena 211 Kč Koupit

Vstupenka na 1. 8. 2024

Premiéra nového divadelního představení od Divadla Klauniky Brno – Seděl vodník pod Erbenem. Amfiteátr pod hradem v 19 hodin. "K vidění bude komediálně–hororové zpracování vybraných balad Kytice z pověstí národních propojených hudbou A. Dvořáka." * Při nákupu dvou vstupenek na dvě různá divadelní představení vám bude na festivalu předána sleva na ubytování v divadelním penzionu Lipůvka v Lipové-lázních.

Základní cena 211 Kč Koupit

Vstupenka na 2. 8. 2024

Vstupenka na nejhranější představení v Evropě – Don Quijote de la Ancha. V hlavní roli přední světový chůdoherec Lenoire Montaine, legendární inscenace v režii B. Polívky. V amfiteátru pod hradem v 19 hodin.

Základní cena 211 Kč Koupit

Vstupenka na 3. 8. 2024

Povídkomat Jaroslava Haška od Divadla Klauniky Brno v amfiteátru pod hradem v 19 hodin. Scénické zpracování Haškových povídek. * Při nákupu dvou vstupenek na dvě různá divadelní představení vám bude na festivalu předána sleva na ubytování v divadelním penzionu Lipůvka v Lipové-lázních.

Základní cena 211 Kč Koupit

Celodenní vstupenka 2. 8. 2024

15:30 – Zahajovací průvod 16:00 – Vernisáž výstavy obrazů K. Dubovcové a L. Eyera 16:30 – Kmotra liška vypravuje – Zuzana Anna Rút 17:30 – autorské čtení – Divadelní spolek Meandr 20:00 – Don Quijote de la Ancha – Divadlo Klauniky Brno 21:30 – Dokumentární film o teatroterapii Divadla Klauniky Brno – K. Dubovcová

Základní cena 420 Kč Koupit

Celodenní vstupenka 3. 8. 2024

16:00 – O hodném Jankovi a líném Vaškovi – Divadlo Harmonika 17:00 – Koncert – Václav Koubek 19:00 – Obraz Doriana Graye – Divadelní spolek Meandr 20:00 – Koncert – Marek Vojtěch 21:00 – Povídkomat Jaroslava Haška – Divadlo Klauniky Brno 22:00 – Koncert – Alexej Kudrjavcev, Jiří Vondrák and special guest Willy Pinstone 23:30 – Exhumanizační pochod za Jaroslava Haška z amfiteátru na Starý hřbitov.

Základní cena 420 Kč Koupit

O akci

Integrační festival Quijotova šedesátka se letos již po jedenácté uskuteční
v Lipnici nad Sázavou, v termínu 30. 7.
3. 8. 2024. Festival je proslulý svou rodinnou, spontánní atmosférou plnou humoru a zábavy, kde se setkává profesionální i amatérská divadelní scéna, hudebníci a výtvarní umělci. Návštěvníci uvidí sérii divadelních představení, koncertů a mohou se zúčastnit i netradičních happeningů. To vše ve smyslu zapojení a podpory umělecké tvorby lidí
s handicapem či jiným sociálním vyloučením.

Festival se odehrává v různých místech Lipnice nad Sázavou  exteriérech
i interiérech středověkého hradu Lipnice, v kostele, Starém hřbitově a v amfiteátru pod hradem, kde pro potřeby festivalu vznikla tzv. Divadelní bouda.

PROGRAM - Divadlo Klauniky Brno a hosté:

Festival se koná za každého počasí. 

30. 7. 2024

19:00 – Pohádky v hantecu – Divadlo Klauniky Brno (Divadlo "Bouda" v amfiteátru)

Klasické pohádky, jak je neznáte – lechtivá komedie pouze pro dospělé. 

 

31. 7. 2024

19:00 – DonDon Šajn – Divadlo Klauniky Brno (Divadlo "Bouda" v amfiteátru)

Originálně uchopená groteskní „opera“ na motivy Mozarta a Moliéra. Integrační představení, v hlavní roli A. Kudrjavcev. 

 

1. 8. 2024

19:00 – Seděl vodník pod Erbenem – PREMIÉRA – Divadlo Klauniky Brno (Divadlo "Bouda" v amfiteátru)

Komediálně–hororové zpracování vybraných balad Kytice z pověstí národních propojených hudbou A. Dvořáka.

 

2. 8. 2024

15:30 – Slavnostní průvod (z amfiteátru na hradu)

16:00 – Vernisáž výstavy obrazů K. Dubovcové a L. Eyera (hrad)

16:30 – Kmotra liška vypravuje –  Zuzana Anna Rút (hrad)

17:30 – autorské čtení – Divadelní spolek Meandr (sklepení/kaple)

20:00 – Don Quijote de la Ancha – Divadlo Klauniky Brno (Divadlo "Bouda" v amfiteátru)

V hlavní roli přední světový chůdoherec Lenoire Montaine v režii Bolka Polívky. Nejhranější představení v Evropě.  Představení, které prodlužuje život!

21:30 – Dokumentární film o teatroterapii Divadla Klauniky Brno – K. Dubovcová (Divadlo "Bouda" v amfiteátru)

 

3. 8. 2024

16:00 – O hodném Jankovi a líném Vaškovi – Divadlo Harmonika (hrad)

17:00 – Koncert – Václav Koubek (Divadlo "Bouda" v amfiteátru)

19:00 – Za obrazem Doriana G. – Divadelní spolek Meandr (Divadlo "Bouda" v amfiteátru)

20:00 – Koncert – Marek Vojtěch (Divadlo "Bouda" v amfiteátru)

21:00 – Povídkomat Jaroslava Haška – Divadlo Klauniky Brno (Divadlo "Bouda" v amfiteátru)

Jevištní zpracování Haškových povídek.

22:00 – Koncert – Alexej Kudrjavcev, Jiří Vondrák and special guest Willy Pinstone (Divadlo "Bouda" v amfiteátru)

23:30 – Exhumanizační pochod za Jaroslava Haška z amfiteátru na Starý hřbitov.

 

Zakoupením vstupenky podpoříte tvorbu lidí s mentálním handicapem.

Více informací

Lipnice nad Sázavou je sama o sobě krásným místem hodným návštěvy. Je známá právě kvůli Haškovi, který zde tvořil Osudy dobrého vojáka Švejka, má zde malé muzeum a je zde pohřben. Lipnici vévodí velkolepý hrad, v okolí jsou zatopené lomy se skalními reliéfy, kde je možnost romantického koupání. V okolí jsou další hrady a zámky, známá Stvořidla na Sázavě, koupaliště, lesy… Je zde řada možností pro pěší, cyklisty i motoristy, též pro rodiny s dětmi. Těm může zajímavý výlet nabídnout také nedaleká Jihlava s krásnou ZOO a aquaparkem.

Festival bude probíhat v termínu 30. 7.–3. 8., kdy je možné strávit na Lipnici krásné prázdninové dny zakončené vždy večer kulturním zážitkem. Quijotova šedesátka se vždy nese v duchu spontánní, srdečné a rodinné atmosféry, kde se každý cítí příjemně a přirozeně. Chceme, aby i letos tomu bylo nejinak.

Ubytování

1️⃣ Pro dobrodruhy: zabalte stan, spacák a karimatku a ustelte si přímo u amfiteátru. Nad Vámi se bude tyčit Lipnický hrad a na Vinné ústraní Divadelního domečku je to jen pár kroků.

2️⃣ Pokud máte raději komfort, můžete složit hlavu na nedalekém Lipnickém Kamenickém učilišti, nebo v jiných ubytovacích zařízeních, které Lipnice a její blízké okolí nabízí. 

Stravování

Po celou dobu festivalu Vás uvítá Vinné ústraní Strany mírného pokroku v mezích zákona, tedy přírodního, které se nachází v těsné blízkosti Divadelního domečku (Panuškova 133), jen pár kroků od amfiteátru. 

 

Kontakt a bližší informace

tel. 608824110

comenius.m@seznam.cz

 

Spolupořadatelem je město Lipnice nad Sázavou a Hrad Lipnice nad Sázavou. 

Festival se koná za podpory Ministerstva kultury ČR. 

Pořadatel