Už jsme doma na Rosničce
KONCERT / Hudba – Experimentální, Indie / Alternative, Punk, Rock

Už jsme doma na Rosničce

pondělí 10. června od 19:00
Restaurace Rosnička, Brno
Vstupenky
Cena 299
prodej do 10. června

O akci

 

Za víc jak 35 let existence se UJD stali respektovanou součástí světové avantgardní scény. Do současné doby reprezentovali českou kulturu svou originální hudbou ve více než 40ti zemích na 4 kontinentech. Spolupracují s těmi nejprestižnějšími světovými kapelami v oblasti avantgardní hudby (The Residents, Magma, Jello Biafra apod). O UJD vycházejí nebo vycházely články a reportáže v takových médiích jako CNN a Rolling stone, Option apod. Pravidelně vydávají alba v USA, Japonsku, Německu, Polsku a ve Francii. Jejich muzika je také spojena s kultovními Knoflíkáři nebo večerníčkem Krysáci.

www.uzjsmedoma.com 

Vystupující

Už jsme doma (CZ) – web / fb / soundcloud / bandzone / bandcamp / insta / youtube / Spotify

Více informací

Jak v České republice, tak v zahraničí není podobná hudba, jakou UJD hraje, k nalezení. Je punkově divoká, naléhavá, zároveň kompozičně náročná, do detailu propracovaná s nadčasovými texty. Typický je zvuk trubky, sbory, neuvěřitelné tempo a živá vystoupení, která oplývají silnou energií a humorem. Snad i proto jejich publikum s nimi nestárne. Ač se pro neznalce může zdát jejich hudba chaotická, náhodně poskládaná či improvizovaná, opak je pravdou. V jejich hudbě záleží na každém tónu, detailu, na kázni kapely a podobně jako v symfonickém orchestru hrají muzikanti podle partitury.
Nedílným rukopisem kapely je i vizuální stránka, kterou obstarává výtvarník a nehrající člen Martin Velíšek. Kapela Už jsme doma vznikla v Teplicích v roce 1985. Asi po půl roce do kapely přišli Miroslav Wanek a Romek Hanzlík z legendární punkové skupiny F.P.B. a přinesli sebou i styl práce a jinakost, kterou se F.P.B. vyznačovali. Na hudbu Už jsme doma měla kromě F.P.B. znatelný vliv i avantgardní scéna Rock in Opposition v čele s The Residents a v neposlední řadě i punková scéna (Damned, Eba Grön). Na české scéně patřili a patří do
rodiny skupin jako Psí vojáci, Dunaj, Dybbuk či Krásné nové stroje.