Tereza Ondrová: Sólo pro galerii • 42+PEOPLE: Where
DIVADLO / Tanec

Tereza Ondrová: Sólo pro galerii • 42+PEOPLE: Where

čtvrtek 6. června od 19:00
Divadlo 29, Pardubice
Vstupenky
od 100 do 200 Zobrazit ceny
prodej do 6. června

Základní vstupenka

Základní cena 200 Kč Koupit

vstupenka pro držitele ISIC, IYTC, ALIVE, ZTP

prodej pouze na místě na základě předloženého průkazu

Základní cena 100 Kč

O akci

TANEC PRAHA 2024
(akce se koná v GAMPĚ a v Divadle 29)

Nová taneční kresba Terezy Ondrové & oslava mezigeneračního dialogu tanečníků v projektu souboru 420PEOPLE, za který Helena Arenbergerová získala Cenu Thálie 2023. 
 

19:00 Tereza Ondrová: Sólo pro galerii / GAMPA
Sólo pro galerii je performance, kterou je možné pozorovat z jakékoliv vzdálenosti. Jedná se o taneční sólo, jenž je „sochařstvím" v čase, je to hra s detaily, pozorností ale i neustálou proměnou a imaginací. Diváci zažijí taneční dialog mezi vystavenými díly, prostorem a tanečnicí Terezou Ondrovou. Na začátku této nové taneční kresby je soustředěné pozorování jevů či situaci v jejím okolí, ale i uvnitř jí samotné, aby jí tak bylo umožněno vstřebat to podstatné. Vzniká umělecké dílo svou fyzickou realizací nebo již ve chvíli, kdy je mentálně počato, pouhým nápadem? 
Choreografie a tanec: Tereza Ondrová / hudba: Jiří Konvalinka
Délka: 30 minut. Představení se odehraje v GAMPĚ.
 

20:00 42+PEOPLE: WHERE / Divadlo 29
Nejnovější projekt 42+PEOPLE souboru současného tance 420PEOPLE oslavuje mezigenerační dialog tanečníků. Přináší jedinečný a zároveň intimní pohled na vrchol taneční kariéry, v choreografii se představí dvojice českých tanečníků ve věku 42+. Účinkují Václav Kuneš a Helena Arenbergerová, která za svou roli získala Cenu Thálie 2023.

Koncept: Václav Kuneš / dramaturgie: Lucie Němečková / světelný design: Jan Mlčoch / hudba:  Exhausted Modern & další interpreti / zvukový design: Pierre Urban / kostýmy: Olo Křížová / scénografie: Lucia Škandíková / produkce: Martina Laštovková, Anna Borovská, Aneta Jochim, Marta Lajnerová, David Borovský

Délka: 45 minut. Představení se odehraje v Divadle 29.