Světová hudba pro 4 saxofony
KONCERT / Hudba – Jazz, Klasika, Pop, Rock

Světová hudba pro 4 saxofony

čtvrtek 7. listopadu od 18:30
Barokní sál Emauzského kláštera, Praha
Vstupenky
Cena 700
prodej do 7. listopadu

O akci

Barokní refektář Emauzského kláštera - Praha 2, Vyšehradská 49

(vytápěno)

 

SAXOFONOVÉ KVARTETO FOUR BROTHERS

Marek Buble – soprán/alt saxofon, Jan Musil – alt saxofon,

Martin Zilvar  – tenor saxofon, Jan Turner – baryton saxofon

 

 

PROGRAM:

G. GERSHWIN                       I got rhytm

G. GERSHWIN                       Foggy Day

Glenn MILLER                       American Patrol

W. KRELL                               Mississippi Ragtime

A. PIAZOLLA                         Libertango

H. MANCINI                            RŮŽOVÝ PANTER (Peter Gunn Theme)

L. BEGA                                 MAMBO N.5

J. BARRY                               JAMES BOND Theme

H. ARLEN                              ČARODEJ ZE ZEMĚ OZ (Over the rainbow )

B. HOWARD                          Fly me to the Moon

H. HANCOCK                        Cantaloupe Island

arr. B. LISTON                       Brazil

B. Mc FERRIN                       Don´t Worry Be Happy

B. KAPER                              Green Dolphin Street

F. FISCHER                           CHICAGO

D. CHRISTIANSON               Comedy for Saxofophones

J. ZAWINUL                           Mercy, Mercy, Mercy

Délka cca 65 minut, změna programu vyhrazena.

Vystupující

Marek Buble (CZ) – web / fb / youtube Jan Musil alt saxofon (CZ) – web / insta Martin Zilvar (CZ) – web / youtube Jan Turner (CZ) – fb / youtube

Emauzy

Jedno místo, a tolik jmen! Emauzský klášter, Emauzské opatství, klášter benediktinů při chrámu Panny Marie a slovanských patronů, klášter Na Slovanech. Nejčastěji však uslyšíte jednoduché Emauzy. Odkud se ten název vlastně vzal? Abychom to zjistili, musíme cestovat časem až do roku 1372. V tomto roce byla totiž stavba kláštera dokončena a klášterní kostel byl slavnostně zasvěcen. Slavnost se konala na Velikonoční pondělí; ve středověku se v ten den při bohoslužbě vždy předčítala část evangelia o zjevení Ježíše Krista učedníkům putujícím do Emauz. Každý rok pak byla tato událost připomínána velkou poutí, až název „Emauzy“ zlidověl a Pražané klášteru již jinak neřeknou.

O Emauzích se říká, že stály stejně peněz jako Karlův most, a stejně jako po něm se dnešní návštěvníci mohou projít například křížovou chodbou, barokním refektářem, Císařskou kaplí a kostelem Panny Marie. Pro naše virtuální návštěvníky jsme na těchto stránkách připravili procházku klášterem, v rámci které se dostanete nejenom do míst, ale můžete cestovat dokonce i časem. Přejeme vám příjemné objevování této krásné součásti naší historie, ale zároveň i přítomnosti. Protože Emauzy pořád žijí!

 

 

SAXOFONOVÝ KVARTET FOUR BROTHERS

Saxofonové kvarteto z Prahy sestávající z vynikajících hudebníků pod vedením Martina Zilvara

Martin je talentovaný a všestranný multiinstrumentalista, klarinetista, flétnista a saxofonista. Je to zkušený a vášnivý muzikant hrající různé hudební styly od dechovky, jazzu, přes pop, rock, R&B, funk, brazilské rytmy, až po klasickou hudbu; jeho přirozená muzikálnost a především multižánrové schopnosti ho činí žádaným v různých hudebních projektech, kterých se pravidelně účastní.

Hudbě se věnuje od šesti let, studoval flétnu a klarinet na ZUŠ v Opočně, po absolutoriu se jako saxofonista dále věnoval studiu hudby soukromě a v rámci různých workshopů, a to nejen v České republice, ale i ve Velké Británii.

V kapelách se prosazuje též jako kytarista, perkusista, zpěvák a vokalista. Od ledna 2017 vystupuje pravidelně v divadle Semafor jako člen divadelního orchestru a herec.

Od roku 2012 působí jako hudebník jak v Čechách, tak ve Velké Británii, kde vystupuje jako saxofonista v londýnských barech a hotelech jako člen několika tamních kapel, a to především hudební skupiny Divyarup Latin Band a London Melting Pop, jejímž byl v roce 2013 zakládajícím členem. Bývá rovněž často angažován jako studiový hráč na dechové nástroje.

Koncertní agentura FIDELIO

www.fidelio-koncerty.cz

pořádá pravidelně koncerty tématické (např. vánoční, adventní), klasické, jazzové a swingové hudby v unikátních prostorách Prahy, ale i jiných měst již od roku 2001. Produkujeme též revivaly např. Beatles a ABBA.

Tato hudba přispívá blahodárně k vašemu odpočinku v hektických dnech a můžete ji třeba považovat za jistý druh relaxační hudby.

Přijďte si odpočinout od běžného shonu!

Pořadatel

Koncertní společnost FIDELIO, s. r. o.