MIDI LIDI & VENTOLIN | Nezámek | Šumava
KONCERT / Hudba – Elektronika

MIDI LIDI & VENTOLIN | Nezámek | Šumava

sobota 13. července od 18:00
Nezámek, Hartmanice
Vstupenky
Cena 350
prodej do 13. července

O akci

MIDI LIDI

Elektropopová kapela Midi Lidi vznikla v roce 2006 na troskách seskupení Krásný
Stěhovák Gerard & Sexuální nábytek.

Midi Lidi jsou známí tím, že rádi a často koncertují, odehráli mnoho koncertů v ČR a na Slovensku, ale trochu i v Polsku, Rusku, Anglii, Německu, Španělsku či Chorvatsku. Většinou s ostudou. V Čechách a na Slovensku už patří ke stálicím velkých festivalů.

Členové kapely jsou svojí další činností široce rozkročeni mezi nejrůznější umělecké obory a na české scéně jsou jednotlivě známí i jako filmoví tvůrci, herci, divadelníci, promotéři, vizuální umělci či grafici.

V roce 2020 skupina natočila krátký film „Hemenex“, jehož titulní píseň se stala i
digitálně vydaným singlem.
V roce 2021 vydali Midi Lidi dvě nová alba: 1. června se pátým albem stala kolekce s názvem „Nikdo se ti nebude smát, když budeš mít lidi rád“. O den později vyšla deska „Heal The World, konečně!“ V listopadu pak dvoupísňový singl The Thing s klipem a kontempativní dokumentární video z nahrávání alb „Making of Apology“.

 

VENTOLIN

Ventolin je elektronický projekt Davida Doubka, zakládajícího člena skupiny Kazety a člena divadla Nejhodnější medvídci, který na scéně působí už od roku 2007.

Jeho prvotinou z roku 2009 je EP Mžitky, v roce 2012 vydal debutovou desku Totem, následovalo EP Playbour (2015) a společné album The Game YS ROTTYN  s polským anonymním techno duem RSS B0YS (2016).

Obrovský průlom v kariéře Ventolina a stovky úspěšných koncertů i za hranicemi Česka způsobilo vydání druhé řadové desky Vitajte (2017).

Čtyři roky po vydání průlomového alba Vitajte vydal Ventolin své třetí řadové album. Ve srovnání s jeho předchozí deskou je Dneska se vyčasilo hudebně pestřejší a tematicky komornější, nechybí na něm popové milostné písně, veselé i tísnivější sci-fi scény, ani situační absurdita.

K živému hraní Ventolin používá staré samplery, analogové syntezátory a archaické drummachiny.

Je milovníkem primitivního zvuku detroitského techna a italského a indického disca z 80. let. David Doubek přednáší kulturní antropologii na Karlově univerzitě.

Vystupující

Midi Lidi (CZ) – web / fb / soundcloud / bandzone / bandcamp / insta / youtube / Spotify Ventolin (CZ) – web / web / fb / bandzone / insta / youtube / Spotify