Předprodej byl ukončen

Virginia Delgado + AZAHAR
FESTIVAL / KONCERT / SHOW / VYSTOUPENÍ / Představení / Hudba / Tanec – Latinskoamerický

Virginia Delgado + AZAHAR

pátek 21. června od 18:00
Kinosál Velké Opatovice, Velké Opatovice

O akci

Po loňské premiéře festivalu Ibérica v prostředí Velkoopatovického zámku vám přinášíme tuto krásnou akci do tohoto prostředí i letos!


Madridská rodačka Virginia Delgado představí ve Velkých Opatovicích v rámci festivalu Ibérica svůj nový projekt, který je taneční cestou mezi flamenkem a world music. Elegance a vášeň jsou synonyma vystihující tanec Virginie Delgado, kterou na tomto vystoupení doprovodí trojice skvělých hudebníků: perkusisté Azar Abou a Ladislav Šiška společně s kytaristou Petrem Vítem.

Vystupující

Virginia Delgado (ES) – web / fb / insta

Více informací

Doménou všestranné tanečnice Virginie Delgado Olmedo je především klasický španělský tanec a flamenco. Ke svému strhujícímu tanečnímu projevu přidává i virtuózní hru na nástroj, který je pro mnohé synonymem Španělska – kastaněty. Virginia pochází z Madridu, od dvanácti let se věnovala klasickému baletu, ale v sedmnácti letech naplno propadla kráse a vášni flamenka. Současně intenzivně studovala španělský klasický tanec, bolero a contemporary dance u profesorek Ely Camino a Anny De la Orden. Ve svých osmnácti letech se stala členkou flamenkového ansámblu Triana a o pár let později se s úspěchem zúčastnila slavné soutěže tanečních choreografů v madridském divadle Albéniz. Později se přechodně usadila v Německu, kde úspěšně vytvořila několik nových choreografií. V roce 2005 získaly její choreografie španělského klasického tance 2. místo v prestižní soutěži Roseta Mauri v Barceloně, v kategorii Clásico Español. Během své profesionální kariéry se Virginia věnovala rovněž pedagogické činnosti, ve které pokračuje s entuziasmem i po svém přestěhování do střední Evropy, jako profesorka klasického baletu, Clásico Español a flamenka v Praze.

www.iberica.cz

www.velkeopatovice.cz

Další akce pořadatele

Letní PARKování 2024 - 27. července od 14:00, Areál letního kina, Velké Opatovice

Velké HIP HOPatovice 2024 - 23. srpna od 15:00, Areál letního kina, Velké Opatovice

Pořadatel