Koncert: Načeva a Zdivočelí koně
KONCERT / Hudba – Písničkáři

Koncert: Načeva a Zdivočelí koně

čtvrtek 28. listopadu od 20:00
Dock Ostrava, Ostrava
Vstupenky
od 250 do 450 Zobrazit ceny
prodej do 28. listopadu

EARLY BIRD

Základní cena 390 Kč Koupit

LATE BIRD

Základní cena 450 Kč

STUDENT

Základní cena 250 Kč Koupit

O akci

Načeva a Zdivočelí koně 

Načeva a Zdivočelí koně pracují na novém albu s názvem Jdem temným dnem, které vyjde na podzim roku 2024 ve spolupráci s vydavatelstvím Polí5. Ochutnávku z desky s názvem Šaman nabízí již teď, videem s novou písní s textem Egona Bondyho nechávají nahlédnout přímo do procesu kapelní zkoušky.

Ve zbrusu nové kapele se Načevě podařilo spojit hudebníky a zvukové alchymisty z opačných pólů české alternativní scény - na bicí nástroje Zdeněk Regál Jurčík (Lvmen, Tomáš Palucha, Priessnitz, Kafka band), na klávesy Vojtěch Procházka (Vertigo, Harpreet Bansal, Freetown Quartet, Mikoo, Sisa Feher, Talaqpo) a na basovou kytaru Michal Koval (Masomlejn, Dg 307, s Načevou nahrál album Nebe je rudý).

Z něžného cvalu první desky se Zdivočelí koně rozklusali do pulsujících neprozkoumaných končin lidské duše a za pomoci českých básníků jako Egon Bondy, Pavel Zajíček, Vladimíra Čerepková, Jan Hanč, Milan Koch, Šárka Smazalová, Věra Jirousová či Ivan Blatný, odhalují až na kost temná místa, bolesti bytí, propasti lásky a touhy "vzepnout se" vůči studenému světu věcí stále intenzivněji ovládajících životy a (snad pořád ještě v jádru nezkrocenou) lidskou mysl. 

 

Akce je spolufinancována Statutárním městem Ostrava. Moc děkujeme za podporu !!!

Vystupující

Monika Načeva (CZ) – web / fb / bandcamp / insta / youtube / Spotify