Předprodej byl ukončen

Čankišou: křest desky
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Čankišou: křest desky

pondělí 21.12.2015 od 20:00
Fléda, Brno

O akci

Čankišou pokřtí svoji šestou desku SUPAY

Trojjediné narozky: 6. deska, 15 let Flédy, 17 let kapely

 

Releasing party of our Supay CD.

 

Byli jste před lety na Flédě na křtu Gamagaje? Pak Lé ly? A posledně Faÿta? Tak už víte, že zase půjde o vyjímečnou koncertní událost. Nenechte si ji ujít, ať máte zase na co vzpomínat. 

 

Kmotrem desky Supay bude spisovatel Josef Formánek/Josef Formánek, the writer, will be a godfather of the CD.

Během koncertu uvidíte projekce VJ Zae, po koncertě se můžete těšit na after party DJ Matsuwa.

 

www.cankisou.cz

Informace o desce Supay/About our Supay CD: http://www.indies.eu/label/umelci/120/cankisou/

Jak si pohrát s titulkou desky Supay/How to work with our booklet: https://youtu.be/UI0LleWY8fU

 

Předprodej zde končí 21.12.2015 v 18 h. 

Více informací (English bellow)

Čankišou - Osobitý eklektický styl taneční world music opírající se o legendu jednonohého lidu Čanki, se kterým kapela roztancovala publikum už v 17 zemích světa. Desku Lé La označil novinář J. Moravčík za nejlepší domácí world music album roku 2008, kapela za něj získala nominaci na Anděla 2008 v kategorii world music. Stejnou nominaci má i za desku Faÿt, která dosáhla i na 10. místo v evropském žebříčku world music. Čankišou hráli na mnoha prestižních festivalech v zahraničí, např. Rainforest world music festival 2012 na Borneu, Sziget 2010 a 2013 v Budapešti.

 

Čankišou vypráví svoji legendu jednonohého národa od roku 1998 a nyní přichází s nahrávkou s pořadovým číslem šest. Supay představuje Čankišou v nečekané poloze melodické kapely, která využívá prvky world music velmi uvážlivě a proti počátkům možná až střídmě. Výrazně pročištěný sound ze studia COX Davida Kollera pozvedl tvorbu kapely nečekaným směrem.

Pokud se o předchozím albu hovořilo jako o nahrávce, kde ethno rytmy jsou oblečené v rockovém kabátu, nyní je tomu trochu naopak. Supay je album, kde jsou výrazné rockové rytmy navoněné exotickým dobrodružstvím celého světa.

 

ČANKIŠOU – Wild rhythms, possitive energy, Balkan, African, Indian, Arabic, Pakistan and Moravian influences, rock and ethnic instruments all this mixed together with an old legend about one legged Canki nation and its language creates an unique ethnic fusion called CANKISOU. The band has been one of the top world music bands in the Czech republic and has already made audience in 17 countries (including Pakistan, Réunion, Malaysia) dance. Forget loops, samples and other electronic stuff. This music bursting with amazing energy is 100 % live and higly addictive!