Funky Chicken
KONCERT / Hudba

Funky Chicken

středa 28. srpna od 19:00
Restaurace Rosnička, Brno
Vstupenky
Cena 250
prodej do 28. srpna
do zdražení 24 dní

O akci

Po roce se vrací úspěšný open air koncert Funky Chicken opět na Rosničku. Přijďte si užít jedničnou atmosféru v kouzelném prostředí pod Wislonovým lesem v Brně Žabovřeskách!!!

 

Kapela Funky Chicken působí na tuzemské hudební scéně od roku 2014. Hudba Funky Chicken je stejně různorodá jako místa narození jednotlivých členů, jejichž rozptyl sahá od slunné jižní Moravy až po drsný sever Slezska. Domovem kapely je ovšem Brno, ve kterém nyní všichni žijí, tvoří a které milují. A jaký žánr tedy kapela Funky Chicken hraje? Pojmenovat by se dal jako…jako dance funk s prvky disco a občas lehkým rockovým závanem. Potrpí si na moderním zvuku a typické jsou pro ně výrazné synťáky. Inspirují je například kapely jako Jamiroquai, James Brown, Vulfpeck, nebo tuzemští JAR a Monkey Business. Jejich autorská tvorba je postavena na českých textech, které jsou plné humoru a nadsázky. Často hledají vtip tam, kde by jej jiní nečekali, pojednávají o radostech i starostech moderního muže, o vztazích, ale také o běžných situacích jako je třeba návštěva bazénu.

Během své tříleté a úspěšné kariéry si kapela Funky Chicken zahrála na koncertech po boku známých kapel a hudebníků (Portless, -123minut, Roman Dragoun, Progress 2) a absolvovala úspěšně několik letních festivalů (Čarodějáles, Play Fair, Kamenka Open Air, Django Fest, Radostín Fest, Prygl Fest a další), kde nasbírali spoustu nových zkušeností a setkali se se špičkami české hudební scény. Kapela odehrála také množství klubových koncertů a to zejména v domovském Brně a okolí (Metro Music Bar, Sono Cetrum Brno, ArtBar 2Pád, Stará Pekárna, Pavillon, Klub Green a mnoho dalších).

Během roku 2017 vydala kapela nejprve maxisingl s názvem „Clubáse“ a v říjnu téhož roku následovalo debutní album „To by se Vám líbilo“, nesoucí třináct autorských skladeb.

Vystupující

Funky Chicken (CZ) – web

Pořadatel