Předprodej byl ukončen

Důvody pestrokvětosti - bazmek entertainment 16/06
DIVADLO / Cestování / Outdoor / Děti

Důvody pestrokvětosti - bazmek entertainment 16/06

neděle 16. června od 17:00
Industra, Brno

O akci

Důvody pestrokvětosti 

Venkovní klauniáda o přírodě ve městě pro děti i dospělé. Po představení následuje výtvarná land-artová dílna pro děti s názvem Broučí cestičky.

Nepromeškejte jedinečný ento-etnografický zážitek přímo v srdci městské kultivované zeleně. 

Jistě jste se mnohokrát sami sebe ptali, jak se brouci orientují ve světě městských parků a kulturní krajiny, přizpůsobeném zejména životu člověka. Odpovědí na tuto otázku je staré a vzácné řemeslo broučích pastýřů. Smyslem jejich práce je provázet stáda broučků na jejich pravidelné cestě za potravou, asistovat s reprodukcí a pomáhat překonávat překážky, které před ně (a jejich vajíčka) moderní svět klade. 

Proto přijďte a zřete jen vzácně viděné pastýře broučků. Poznejte jejich tradice a způsob života. A nezapomínejte: Příroda si vždycky najde cestičku. 

Pastýři broučků: Kristýna Kučerová, David Tchelidze

Ento-etnograf a průvodce: Patrik Boušek

Koncept a režie: Patrik Boušek, Eva Lietavová, Anna Prstková

 

Broučí cestičky // dílna pro děti

Všichni broučci se nám rozutekli. Pomůžeš nám vytvořit dopravní síť, která jim pomůže se lépe orientovat na zemi i ve vzduchu? 

LAND-ART dílna pro děti od 4 let tematicky navazuje na představení Důvody pestrokvětosti. Jeho hlavním cílem je rozvíjení citlivosti vůči přírodě a okolní krajině. Kdy člověk svým konáním pomáhá přírodě a živočichům v ní žijících, a kdy už svým jednáním naopak škodí? Společně vytvoříme venkovní prostorovou instalaci a krajinný reliéf zasazený do kontextu areálu Zbrojovka Brno.

Dílnu připravila a vede: Veronika Svobodová