Předprodej byl ukončen

Pro mě v Domě animovaně
WORKSHOP / LEKCE / Umění – Výtvarné

Pro mě v Domě animovaně

středa 12. června od 16:30
Dům pánů z Kunštátu, Brno

O akci

V roce 1832, ještě v dobách před filmem, jak ho známe dnes, vymyslel jeden Belgičan něco, co by se laicky dalo popsat jako “vylepšený vějíř”. Byl plný statických obrázků, které bylo možné rozpohybovat. Kdo dnes ví, proč Joseph Plateau tento animační přístroj nazval fenakistiskop a pravděpodobně tím zapříčinil, že se na tento vynález téměř zapomnělo? Možná i to se dozvíte na další dílně v rámci workshopové série Pro mě v Domě.  

Připravte si scénáristického ducha a trochu fantazie. Pustíme se do vytváření jakéhosi kotouče spojeného s dobou industriální revoluce a fascinace fotografií. Takový fenakistiskop vám může posloužit jako pomůcka při vyprávění příběhů před spaním nebo se může stát milým dárkem pro dalšího fanouška filmografie, umění nebo historie obecně. Přijďte si vytvořit jeden z důležitých vynálezů filmové historie ve středu 12. května od 16:30 v Domě pánů z Kunštátu! 

Všechno, co budete k vytvoření přístroje potřebovat, bude připraveno na místě. 

Prodej vstupenek probíhá výhradně v síti smsticket. Pokud se na vás vstupenka nedostane, můžete nám napsat na email edukace@dum-umeni.cz a přihlásit se mezi náhradníky. Pokud se místo uvolní, obratem se vám ozveme. 

Další akce pořadatele

Meziválečná architektura v centru Brna - 6. srpna od 18:00, Dům umění města Brna, Brno

Pořadatel

Dům umění města Brna