Předprodej byl ukončen

Muzikál na Zámku Nový Studenec
KONCERT / Hudba – Klasika, Pop

Muzikál na Zámku Nový Studenec

neděle 21. července od 18:00
Zámek Nový Studenec, Ždírec nad Doubravou

O akci

Již 4. Slavnostní koncert na Zámku Nový Studenec.

Vystupující

Daniel Hůlka (CZ) – web / fb / insta / youtube / Spotify

Vystupující:

Daniel Hůlka - Daniel Hůlka je český operní a muzikálový zpěvák (basbaryton), herec, držitel řady ocenění. Po studiu Pražské konzervatoře (obor operní zpěv) a operním angažmá, vyhrál v roce 1995 konkurz na nejúspěšnější český muzikál Dracula. Hlavní roli v tomto muzikálu hraje dodnes, má za sebou více než 1300 repríz. Od roku 1995 působil Daniel Hůlka v mnoha muzikálech, většinou v hlavních rolích, a byl rovněž činný na poli populární hudby. Nikdy však neopustil svoji milovanou operu. Během svého úspěšného působení v muzikálech a populární hudbě, byl od roku 2006 sólistou operního souboru Národního divadla, kde vystupoval v titulní roli Mozartovy opery Don Giovanni, v roli Přemysla v opeře Libuše (společně s Evou Urbanovou) a v muzikálu The Angels. V červnu 1997 mu vyšlo první sólové album, které se stalo nejprodávanější nahrávkou roku. Získal za něj zlatou, platinovou a dvojplatinovou desku (více než 250 000 prodaných nosičů). Jeho diskografie čítá desítky hudebních nosičů v oblasti populární i klasické hudby. V roce 1998 vyhrál zlatého Českého slavíka. Je držitelem mnoha ocenění. V roce 2016 získal Medaili Za zásluhy I. stupně v oblasti kultury, kterou v roce 2020 na protest proti prezidentovi ČR vrátil. V roce 2022 obdržel cenu Mistr zábavního umění, která je udělována legendám české kultury. V roce 1999 hrál svoji první filmovou roli, krále Brambase ve filmové pohádce Zdeňka Trošky Z pekla štěstí. V prosinci téhož roku jej Svatý otec Jan Pavel II. pozval na osobní audienci do Vatikánu. Při té příležitosti zpíval na náměstí sv. Petra pro 50 000 lidí. Od roku 2017 intenzivně spolupracuje s vokálním koučem Vladimírem Chmelem. V roce 2020 ohlásil české veřejnosti návrat do opery a rozhodl se věnovat výhradně českému opernímu repertoáru. Nastudoval roli Vodníka ve Dvořákově Rusalce a tuto roli ztvárňuje v rámci projektu Opera lidem, který spoluzaložil, a rovněž v Severočeském divadle, kde kdysi coby mladý operní pěvec začínal. Aktuálně Daniel Hůlka ztvárňuje roli Kecala ve Smetanově Prodané nevěstě, v níž se divákům představil v březnu 2024 v jedinečném prostředí Pražského Hlaholu. Na poli muzikálovém ho diváci mohou vídat v titulní roli muzikálu Dracula (Hudební divadlo Karlín) a coby Caesara v muzikálu Kleopatra (Divadlo Broadway).

Noema Erba - je česká operní pěvkyně působící převážně v zahraničí. Představila se publiku koncerty v Chile v Santiagu de Chile, na Filipínách v Manile, na Taiwanu ve městě Taichung. Vystoupila v mnoha rolích ve Státní opeře Banská Bystrica na Slovensku, v Teatro Verdi v Pise v Itálii, v Divadle J. K. Tyla v Plzni v České republice, na Amman Opera Festivalu v Jordánsku. Dále ve Florencii v Itálii: Forte Belvedere, Basilica Santissima Annunziata. V divadle Ariston i v divadle Centrale v Sanremu v Itálii, v divadle Teatro Moderno v Grossetu v Itálii, atd. V poslední době vystupuje stále častěji také v Praze např. v Paláci Žofín, v Katedrále sv. Klimenta, v Obecním domě.

Noema Erba, Soprano | Facebook

https://noemaerba.com/

Martin Peschík - klavír, dirigent Opery Jihočeského divadla  a Západočeského symfonického orchestru Mariánské Lázně. Absolvoval klavír na konzervatoři v Českých Budějovicích a dirigování na JAMU v Brně. Od roku 2001 působí dosud jako dirigent opery Jihočeského divadla (2008-2011 šéfdirigent). Nastudoval a dirigoval zde řadu oper, operet, muzikálů a baletů (Tosca, La Bohéme, Ottelo, La forza del destino, I Pagliacci, Don Giovanni, Rusalka..........) Od roku 2011 působí jako dirigent Západočeského symfonického orchestru (2011-2016 ředitel a šéfdirigent, 2016-2021 šéfdirigent, 2021 - dosud stálý dirigent). Spolupracoval s řadou orchestrů například Národní divadlo v Brně, Moravská filharmonie Olomouc, Karlovarský symfonický orchestr, Landestheater Passau, Severočeská filharmonie Teplice, Filharmonia di stat Sibiu, Moldavská filharmonie, Filharmonia Oltenia Craiova....... Dirigoval v řadě zemí Evropy (Německo, Rakousko, Itálie, Nizozemí, Belgie, Dánsko, Švédsko, Norsko, Švýcarsko....)

 

Další akce s vystupujícími

Klasické melodie a slavné muzikálové písně - 11. října od 19:00, Kongresové centrum, Prachatice

Další akce pořadatele

Narozeninový koncert Miguelangelo Cavalcanti - 29. září od 18:00, Pardubická radnice, Pardubice

Narozeninový koncert Miguelangelo Cavalcanti - 8. září od 17:00, Kostel Nanebevzetí Panny Marie, Česká Skalice

Novoroční koncert - 12.1.2025 od 16:00, Kulturní dům, Holice