Degustační večer s Romanem Paulusem - Svatomartinské menu
úterý 11. listopadu od 18:00Bistro Paulus, Olomouc
Svatomartinské degustační menu s Romanem Paulusem a Petrem Stokláskem
Den Svatého Martina je svázán s drůbežími hody - nejčastěji s dozlatova upečenými husami či kachnami, pořádnou porcí zelí a knedlíkem. Pokud si chcete spojit tradiční akci s novými kulinářskými zážitky a ochutnat hned pět zajímavých jídel inspirovaných moderními trendy evropských kuchyní, udělejte si hezký večer v Bistru Paulus. Spolu s výběrem zajímavých vín vás čeká jedinečná přehlídka chutí od našeho kuchařského týmu vedeného Romanem Paulusem.
Menu na degustační večer
----
Amuse bouche
Sedlák Sekt Blanc de Blanc, Chardonnay Extra brut
Rodinné vinařství Sedlák, Velké Bílovice, Velkopavlovická podoblast
----
Marinovaný pstruh, řepa, jablko, fenykl
Dürnberg Grüner Veltliner Tradition, Weinviertel DAC Reserve
Weingut Dürnberg, Falkenstein, Weinviertel
----
Topinamburový krém, husí pršut, paštika na topince
Kadrnka Ryzlink rýnský, pozdní sběr
Rodinné vinařství Jindřich Kadrnka, Březí, Mikulovská podoblast
----
Lanýžové vejce, pažitka, husí škvarky
Sedlák Neuburg Icone
Rodinné vinařství Sedlák, Velké Bílovice, Velkopavlovická podoblast
----
Kachní cassoulet, prso, klobása, konfit, droby
Sůkal Cuvée Pro přátele terroir, pozdní sběr
Rodinné vinařství Milan Sůkal, Nový Podvorov, Slovácká podoblast
----
Makovec, švestky, melasová zmrzlina
Špalek Šaler, červené, likérové víno
Rodinné bio-vinařství Špalek, Nový Šaldorf, Znojemská podoblast
Na akci může být pořizován obrazový záznam pro marketingové účely. Pořízené záznamy mohou být použity zejména na našem webu a sociálních sítích.
Naše bistro má dvě tváře. Každý všední den od časného rána do pozdního odpoledne si u nás dáte výbornou snídani, vyberete z nápaditého obědového menu Romana Pauluse, oceníte kvalitní kávu, snacky, sendviče a dezerty na schůzkách s obchodními partnery, kolegy či přáteli.
O večerech a víkendech nabízíme naše nevšední prostory pro firemní akce, soukromé večírky nebo rodinné oslavy. I my přispějeme svou troškou do mlýna. V následujících týdnech a měsících chystáme pod vedením majitele Romana Pauluse nebo šéfkuchaře Petra Stokláska třeba degustační večeře, školy vaření či zajímavé eventy spojené s uměním a zážitky.