Předprodej byl ukončen

IMHHH ► Mikomikona, Radioda
KONCERT / Hudba – Elektronika

IMHHH ► Mikomikona, Radioda

neděle 14.2.2016 od 20:00
PRAHA / Fórum pro architekturu a media, Brno

O akci

Celodenní event zahrnující workshopy, koncerty, přednášku/poslechovku nebo instalaci se společným hlavním tématem živého rozhlasového umění.
 

Více informací

MIKOMIKONA (DE)
Andreas Eberlein a Brigit Schneider vystupující pod jménem Mikomikona zkoumají vztah mezi abstraktními vizuálními strukturami a syntézou generovaným zvukem. Výsledné audiovizuální kompozice vznikají pomocí převodů signálů na obraz a zvuk, hledáním základních zápisových jednotek, které jsou schopné přenášet informace o obou typech signálů. Čistota analogového přístupu se v jejich chápání snoubí s hledáním univerzálního jazyka, ať už na autorské úrovni v podobě principů digitálního přepisu, nebo estetického vjemu diváka. Spíše než intelektuální hříčku čekejte intezivní, takřka fyzický zážitek, kde budete svědky výjimečné harmonie zvuku a obrazu.

 

RADIODA (PL)

Polské improvizační duo má počátky v roce 2005, kdy tehdy čtrnáctiletý Mikołaj, mladší a méně známý z dvojice Tkaczů, nahrál Radiofonik. Jen několikaminutová nahrávka trpí podivným schizofrenním pnutím - není totiž jasné, zda se jedná jen o striktně dokumentární “chytání” středních vln nebo komponovanou koláž, která v ten moment získává dost eskapistické vyznění. Intenzivní živé vystoupení Piotra a Mikolłaje Tkacze patrně dokáže, že se toho příliš nezměnilo a především ukáže, že žánr radioartu nemusí být konotován jen s klidnými a kontemplativními zvuky.

 

KRYŠTOF PEŠEK (CZ)

Absolvent Centra audiovizuálních studií pražské FAMU a člen proměnlivého live-coding sdružení Kolektiv, se ve své praktické i teoretické práci věnuje otevřeným digitálním platformám a algoritmickému umění. V kulturním prostoru PRAHA povede praktický workshop na téma Do-it-yourself audiostreamingu.

 

JAN SŮSA (CZ) 

Mladý hudební publicista a student filosofie, Jan Sůsa, se ve volném čase zabývá mj. bastlením, hrou na hudební přehrávače nebo radioamatérstvím. Právě tuto u nás v minulosti velmi oblíbenou (a pro poslech zahraničních stanic nezbytnou) aktivitu společně znovuobjevíme v rámci několikadílné série workshopů na téma Jak si postavit vlastní přijímač. 

 

MILOŠ VOJTĚCHOVSKÝ (CZ)

Miloš Vojtěchovský, český umělec, teoretik, publicista a lektor. Z jeho aktivit uveďmě alespoň iniciaci pražského prostoru pro experimentální umění Školská 28, katedry Centra audiovizuálních umění pražské FAMU nebo nezávislých rádií Jelení a Lemurie. V současné době se věnuje projektu Na pokraji samoty, který prostřednictvím umlěkeckých průzkumů sleduje problematiku provázanosti postindustriální společnosti a přírody.

+ další soon

 

ITCH MY HA HA HA Showcase festival je společným projektem klubů Kabinet MÚZ a PRAHA/Fórum pro architekturu a média, které v Brně dlouhodobě rozvíjí a podporují nemainstreamovou hudební scénu - se zájmem o její interprety i fanoušky.