Předprodej byl ukončen

 IMHHH ► Cabaret Voltaire, Daniel Miller, HuJo, Fiordmoss
KONCERT / Hudba – Elektronika

IMHHH ► Cabaret Voltaire, Daniel Miller, HuJo, Fiordmoss

pátek 18.3.2016 od 20:00
Fléda, Brno

O akci

CABARET VOLTAIRE (UK)

Jedna z nejvlivnějších kapel experimentální, industriální či postpunkové scény všech dob. Vznikli v roce 1973 v Sheffieldu a ve společnosti Throbbing Gristle, Clock DVA či Human League předběhli svou dobu a posunuli hranice taneční hudby i plnokrevné avantgardy. U kormidla současných Cabaret Voltaire zůstal zakládající člen Richard H Kirk, který v Sheffieldu skládá dodnes a odmítá ke kapele přistupovat s jakoukoliv nostalgií. Cabaret Voltaire tak působí stejně čerstvě jako kdykoliv předtím.


 

DANIEL MILLER (UK/Mute/London)

Do historie se zapsal jako zakladatel londýnského labelu Mute, který se od roku 1978, kdy na něm vyšel sedmipalcový singl Millerova projektu The Normal, rozrostl v jeden z nejzajímavějších světových vydavatelství, kde nedávno vyšly nové desky Carter Tutti Void, Arcy i New Order, a které setrvává pod zakladatelovým pečlivým dozorem. Coby DJ si dával dlouohé roky pauzu, která ale skončila vystoupením v legendárním berlínském klubu Berghain. Od té doby se Millerovy DJské techno sety představily na festivalu Sonar či Electron.

FIORDMOSS (CZ/NO)

Začátky Fiordmoss vedou na brněnskou Fakultu výtvarných umění, odkud se ale mimo jiné přes vítězství v kategorii Objev roku cen Vinyla, ale i díky silnému důrazu na vizuální vyjádření vypracovali v jednu z nejsledovanějších domácích kapel. Původně elektrofolkové duo, nyní čtyřčlenná kapela usazená v Berlíně připravuje dlouho očekávnou desku, jíž naváže na úspěšná atmosférická EP.

HUJO (US)

Nekompromisní elektronické duo z amerického Chicaga, jehož hudba a živá vystoupení jsou unikátní vysoko energetickým živým bubnováním, výraznými syntezátory a specifickými vokály. Ozvuky chigagského houseu a juku se v živelné směsce míchají s analogovými experimenty, které připomínají Cabaret Voltaire, které jsou doplňovány karibským, indonézským a jihoafrickým popem. Zvuk HUJO není studená sprcha dvou umělců za laptopy, na pódiu jakoby stála pětičlenná kapela s velkou bicí sekcí. První album HUJO: Live at Reuben’s Palace je promyšlená realizace živého přístupu k elektronické taneční hudbě s vysoce aktuálním přístpem k vizuální stránce díla.

ITCH MY HA HA HA Showcase festival je společným projektem klubů Kabinet MÚZ a PRAHA/Fórum pro architekturu a média, které v Brně dlouhodobě rozvíjí a podporují nemainstreamovou hudební scénu - se zájmem o její interprety i fanoušky.