Předprodej byl ukončen

Cargo Jazz Cafe
FESTIVAL / KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Cargo Jazz Cafe

13. – 14. května 2016 od 20:00
Cargo Gallery - Náplavka, Praha

O akci

CARGO JAZZ CAFE/ PRAHA

 

DVA DNY A VEČERY V JAZZU/ PÁTEK + SOBOTA

Máme pro vás loď, máme pro vás občerstvení a máme pro vás skvělý JAZZ!

Fri.      13th  21h00   NTS Smetacek (CR)

Fri.      13th  22h30   Jazz Dancefloor "Elias Meister Group" (N. Y.)

Sat.     14th 17h00   Tea - Dora Bondy (CR)

Sat.     14th 19h00   Dope for Hope: Leon Pichotski (PL) acc. guitar

Sat.     14th 20h00   Robert Balzar Trio (CZ)

Sat.     14th 22h00   Spacepilot (N.Y.)

Sat.     14th 23h30   someone will rock the boat

 

 

 

Více informací

SPACEPILOT is exploring familiar and abstract soundscapes with grooves from Rock to House in completely improvised performances. The trio lets their numerous influences from Krautrock to Techno and Avant Garde Jazz melt together into an engaging journey of sounds and melodies.

Elias Meister Guitar, Loops, Effected Noise

The NYC-based German guitarist moves effortlessly between contemporary Jazz, Rock, Electronic Music and everything in between creating a voice of his own. He recorded and/or performed with George Garzone, Ben Street, Kevin Hays, Seamus Blake and more. Toured all over Europe, the US, Chile and Brazil. Three albums under his own name, recorded by multiple Grammy-awarded engineers Jeremy Loucas and Elliot Scheiner. 'Daring and Playful!' ★★★★ Downbeat

Leo Genovese Synth, Keys, Sound Fx

Pushing the boundaries of contemporary jazz and experimental rock the Argentinian pianist has performed/recorded all over the world with jazz giants like Wayne Shorter, Herbie Hancock, Esperanza Spalding, Jack DeJohnette, Joe Lovano and many more. He recently led his debut at the Village Vanguard and has released 3 albums. 'Virtuoso!' New York Times

Joe Hertenstein Drums, Stone Percussion, Effects

Worked with Andy Rourke (bassist of The Smiths), Ravi Coltrane, Tim Hagans, Matthew Shipp, Butch Morris, Karl Berger, Adam Rudolph and many more. His work has been released by such labels as MoersMusic, Cleanfeed, Red Toucan, jazzwerkstatt Berlin, Creative Sources, 2nd Floor, Skirl, Leo, Engine, and Konnex. 'Technically masterful with deep emotional powers!' Free Jazz Blog

www.eliasmeister.com

 

Pod zkratkou NTS se skrývá společný projekt tří hudebníků z různých žánrových oblastí, skladatel soudobé artificiální hudby a klávesista Michal Nejtek, jazzový kontrabasista Petr Tichý a rockový bubeník Štěpán Smetáček.

Londýnský singl NTS na 7"vynilu je venku.

Nahráno a produkováno pod taktovkou Simona Ratcliffa a Felixe Buxtona v Londýně ve studiu Atlantic Jaxx. Toto unikátní spojení bylo převedeno na 7'' vinyl ve studiu Gearbox Records panem Darrelem Sheinmanem.

www.gearboxrecords.wazala.com/products/nts-trio/  | www.ntstrio.com/

 

Robert Balzar Trio vzniklo v roce 1996, od té doby nahrálo šest alb. Většinu repertoáru tvoří vlastní skladby, nebo úpravy nejen jazzových standartů. Robert Balzar Trio hrálo take na mnoha zahraničních koncertech/festivalech (USA, UK, Turecko, Švédsko, Maďarsko, Izrael, … )

 

kontrabas - Robert Balzar

"…zní výborně, sóla jsou promyšlená, má neomylný rytmus, tvoří kapele správný sound."George MrazNáchodský rodák, vyrůstal v Červeném Kostelci, ve svých jedenácti letech se začíná učit na kontrabas (LŠU Hronov - Vl.Kožešník). Dále pokračuje šestiletým studiem na konzervatoři v Brně (obor kontrabas) ve třídě Aloise Kříže a Karla Kopřivy.

Následuje konkurz do AUS VN Praha (1983-1985).

1985-1989 hraje v Orchestru Československé Televize a součastně začíná působit na české jazzové scéně.

Od roku 1990 je členem doprovodné kapely šansonierky HANY HEGEROVÉ.

V roce 1996 zakládá skupinu pod vlastním jménem ROBERT BALZAR TRIO.

1998 nastupuje do funkové formace J.A.R.

V roce 2000 spoluzakládá sólový project Dana Bárty – ILLUSTRATOSPHERE.

Z této spolupráce vyustil také projekt DAN BÁRTA & ROBERT BALZAR TRIO.

Robert Balzar se take podilí na mnoha studiovych projektech naší I zahraiční produkce.

Spolupracoval s mnoha světovými jmény: Joe Newman, Benny Bailey, Hal Galper, Tony Scott, Lew Tabackin, Tony Lakatos, Victor Lewis, Craig Handy, Benny Golson, John Abercrombie, …

 

piano

Jiří Levíček je klavírista skladatel původem z Brna. Po studiu na Janáčkově Akademii Múzických Umění odešel dále studovat do Spojených států. Vybral si Univerzitu v Severním Texasu, která je známa svou dlouholetou tradicí jazzové výuky. Dva roky studoval u Stefana Karlssona a hrál ve známém One O´Clock Big Band, v orchestru jehož nahrávky byly několikrát nominované na cenu Grammy. S tímto orchestrem zahrál na mnoha významných festivalech v USA i v Evropě (Kennedy Center in Washington D.C., Richardson Jazz Festival, Umbria Jazz Fest, North Sea Jazz Festival, Jazz a Vienne, Montreux Jazz Festival, Denton Art Jazz Festival). Jiří se dále hlavně věnuje hře v triu a v dalších komorních ensemblech. V roce 2008 vydal svoji desku "Returns" s Daniel Foosem na basu a Rossem Pedersonem na bicí, která se skládá skoro výhradně z jeho vlastních skladeb. S triem vystoupil na mnoha festivalech a jazzových klubech v Severní i Jižní Americe. Jiřího jazzové skladby jsou do jisté míry ovlivněny klasickou hudbou, které se naplno věnuje jako klavírista i skladatel. Hlavně ho inspiruje expresivita post romantismu a druhé vídeňské školy: tedy hudby postavené na volnějších harmonických vazbách, či atonalitě. V roce 2009, Jiří vyhrál 1.cenu na prestižní jazzové soutěži Phillips International Jazz Competition, kde o rok později zasedl do poroty. V roce 2010 se zúčastnil Jacsonville Jazz Piano Competition (Florida), kde získal 3.cenu.

 

bicí - Kamil SLezák

Vystudoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě obor bicí nástroje a poté účinkoval v různých jazzových seskupeních na moravské scéně např. Boris Urbánek Band, FMQ. Od roku 1999 získal angažmá v Moravské filharmonii Olomouc na postu zástupce vedoucího sekce bících a zároveň započal pětileté studium (1999–2004) na Universität für Musik und darst. Kunst Wien u Prof. Fritze Ozmece. V roce 2001 se také stal členem Gustav Brom Big Bandu (až do současnosti) a jeho spolupráce se rozrostla o další hudební tělesa a sólisty jako např. ČS Big Band Matuše JakabčiceJames MorrisonJ.WighamJORO, Eva Urbanová, Four Elements, Kind of Mind, Tomáš Veselý Trio, Blue Train, Lazaro Cruz Quintet, Jan Přibil Quintet aj. Od roku 2007 působí také jako pedagog na Janáčkově akademii múzických umění v Brně. V současnosti je také členem kapel Druhá Tráva, Garcia a SWOMP.

www.robertbalzar.cz/ 

 

Dora Bondy je česká zpěvačka a skladatelka, která žije částečně v Praze a Brazílii. V Praze navštěvuje hodiny klasického zpěvu u prof. Heleny Malíkové a studuje a Právnickou fakultu UK.

Dora Bondy není na hudební scéně žádným nováčkem a její silný nakřáplý hlas můžete slyšet hned v několika kapelách. Svou kariéru začala v seskupení Maleedivy, od roku 2008 vystupuje s reggae kapelou Larika, se kterou v roce 2012 odehrála turné v Brazílii. Od roku 2013 zpívá se znovuobnovenou formací z 90.let Forbidden Fruit (rap s živou kapelou).

V současnosti se nejvíce věnuje projektu Dora Bondy&the Bondages, který založila v roce 2013. Dora ve své hudbě kombinuje prvky latinskoamerické hudby, reggae, soulu a jazzu. Spolupracovala s hudebníky Danim Robinsonem, Geoffem Tysonem, Lushianem Larroa a dalšími.

Kromě zmíněných hudebních projektů se věnuje profesionální skladbě včetně psaní textů.

Její debutová deska s názvem Fool Moon vyjde v roce 2016.

www.dorabondy.com

Další akce pořadatele

Xavier Baumaxa - 24. dubna od 20:30, Cargo Gallery - Smíchovská náplavka, Praha