Předprodej byl ukončen

Slade
KONCERT / Hudba – Pop, Punk, Rock

Slade

čtvrtek 20.10.2016 od 19:00
Sono Centrum, Brno

O akci

Speciální host: Turbo /CZ/ – 35 let na scéně

 

Slade, bezpochyby jedna z nejznámějších britských kapel, přijede na podzim do Česka! Ve čtvrtek 20.10.2016 v brněnském Sonocentru, které vyniká skvělým ozvučením a akustikou, a v sobotu 22.10.2016 ve Velkém sále Lucerny v Praze potěší a pobaví své zdejší fanoušky svou klasickou směsí pop-rock'n'rollu.

 

Slade si vydobyli popularitu po celém světě, o čemž svědčí i fakt, že 23 písní z jejich repertoáru se v čase svého vydání brázdilo hitparády Top 20 a šest z nich dokonce obsadilo příčky nejvyšší. Jejich písně "Cum On Feel The Noize" a "Coz I Luv You" jsou dodnes velmi hrané v rozhlasovém éteru i využívány v televizních reklamách.

 

 

Více informací

Kapela Slade se na hudební scéně pohybuje od roku 1966, kdy byla založena pod názvem N´Betweens. Zakládajícími členy byli Dave Hill a Don Powell, kteří ve formaci působí dodnes. Později si název změnili na Ambroze Slade, což nakonec zkrátili na Slade. Z data tedy vyplývá, že skupina letos slaví 50 let na scéně!

 

Skupina byla pověstná svými bouřlivými živými koncerty a živou komunikací s publikem a to stejné od nich můžete čekat i na jejich koncertech v Česku. V popularitě překonala všechny své glamrockové souputníky Wizzard, Sweet, T. Rex, Suzi Quatro, Smokie, Gary Glittera i Davida Bowieho. Tvorba Slade významně ovlivnila další vývoj rockové hudby. Přestože se v USA příliš neprosadili, řada kapel přiznává inspiraci právě u Slade (za všechny jmenujme slavné KISS).

 

V Česku Slade vystoupí v aktuální sestavě: Dave Hill (kytara, zpěv, baskytara), Don Powell (bubny, perkuse), John Berry (baskytara, vokály), Mal McNulty (vokály, kytara).

 

Tuto glamrockovou legendu podpoří tuzemská poprocková formace Turbo, která letos slaví 35 let na scéně. Vystoupí v sestavě:  Mirek Chrástka (kytary, zpěv), Martin Laul (klávesy, vokál), Jirka Lang (bicí, zpěv) a Petr „Bob“ Šťastný (basa, vokál) a odehrají průřez hity za celou svou kariéru. V playlistu jistě nebudou chybět známé hity jako Tak na co čekáš, Fénix z popela vstává, Krásným dívkám, Na křídlech racků, Hráč, Chtěl jsem mít a mnohé další.

Další akce pořadatele

SLADE v Mikulově (UK) - 23. srpna od 17:00, Amfiteátr, Mikulov

LUCIE BÍLÁ support: Jan Smigmator - 24. srpna od 17:00, Amfiteátr, Mikulov

Pražský výběr - 27. září od 19:30, Dům Kultury, Šumperk

Pořadatel