Předprodej byl ukončen

Acid Mothers Temple (JAP) + support
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Pop, Punk, Rock, Worldmusic

Acid Mothers Temple (JAP) + support

pátek 21.10.2016 od 19:00
Klub 007, Praha

O akci

ACID MOTHERS TEMPLE (psychedelic rock, JAP) + support

https://www.facebook.com/events/1044283585667707/ 

Japonští Acid Mothers Temple (AMT) v Praze! Kultovní seskupení, které už více než dvě dekády zanechává hlubokou stopu v psychedelické rockové scéně, přijede koncem října rozvibrovat základy strahovského klubu 007. Do české metropole se kapela vrací po čtyřech letech a hned s novou deskou Wake To The New Dawn Of Another Astro Era (2016).

Tvrzení, že Acid Mothers Temple hrají jen psychedelic rock, by byla až moc velká zkratka. Základním stavebním postupem je tady eklekticismus - kapela si s oblibou vybírá z nepřeberného množství vlivů, které přetavuje do vlastní podoby. "Naší hudbě říkám trip music," vysvětluje šibalsky frontman Kawabata Makoto podstatu zvuku, v němž naleznete rockovou psychedelii šedesátých let, krautrock v duchu Ash Ra Tempel a spacerock Hawkwind, ale i vlivy indické rágy, ambientu a dronu či Karlheinze Stockhausena a Terryho Rileyho. Naživo jsou pak skladby Acid Mothers Temple odrazovým můstkem k extatickým jam sessions. Jak ostatně shrnuje zmíněný Kawabata, žádný koncert Acid Mothers Temple není stejný.

"Vybaveni válečnými barvami a záměrnou máničkovskou estetikou mění dnes již řádně vousatý bigbítový žánr v sonické kamikaze virtuozity." (Aktuálně.cz)

Za více než dvacet let let vydali Acid Mothers Temple kolem sedmdesáti nahrávek. Zatím posledním albem je Wake To The New Dawn Of Another Astro Era (2016), na kterém se má svou premiéru nová rytmická sekce. Částečné omlazení kolektivu kapele evidentně prospělo - podle ohlasů vydali Acid Mothers Temple jednu z nejlepších desek své kariéry. Tři dlouhé skladby tradičně balancující na hraně promyšlené kompozice a volné improvizace recenzenti často řadí po bok prověřených desek, jako jsou La Novia (2001) nebo Pink Lady Lemonade (2011).

"Masivní rytmika určuje valivý rytmický tok, plný melodických ploch tvořených zkreslenými či vazbícími kytarami a jedovatými space-rockovými tóny syntezátorů." (Magazinuni.cz)

 

 

 

Více informací

Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji za 299 Kč prostřednictvím smsticket.cz, na místě budou za 350 Kč. Bližší informace získáte na webu pořadatelské agentury www.riverpromotions.eu nebo na mailu radek@psychedelic.cz.

Pořadatel