Předprodej byl ukončen

Priessnitz Beztíže
KONCERT / Hudba – Pop, Punk, Rock

Priessnitz Beztíže

sobota 3.12.2016 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

Srdeční záležitost. Mimořádně ceněná kapela, která je stále tak jedinečná jako vzácná. Priessnitz si stále udržují svůj jedinečný výraz, pro který jsou typické výborné melodie, snivé a poetické texty a zvláštní, lehce teskná nálada.

Deset let po vydání poslední řadovky Stereo přichází z malebných Jeseníků další dávka syrové uhrančivosti. Pod názvem Beztíže se chystá zřejmě definitivně poslední studiové album kultovních Priessnitz. Jedenáct nových písní v produkci Dušana Neuwertha, které kapela dle svých slov skládala „svobodně, beztížně“, vyjde začátkem října.

„Za sebe cítím, že se vracíme v kruhu na místo činu. Tam, kde jsme před lety s Priessnitz začali, tedy do Jeseníků. Mezitím jsme se rozutekli do světa a je pro nás velmi těžké se scházet ke zkouškám, k tvorbě nových věcí. Je možné, že, až se sem jako dobří holuby jednou vrátíme, možná něco nového vznikne, ale v současné situaci to nevidím,“ vysvětluje zpěvák Jaromír Švejdík, proč Priessnitz prezentují album Beztíže jako své definitivně poslední. 

„Myslím, že co jsme chtěli říct, jsme řekli, nerad bych, abychom se nějak zacyklili. Momentálně si neumím představit, že třeba za 10 let nahrajeme další album, může se stát, že někteří z nás už budou někde v jiné dimenzi. Ale jak známo, nikdy neříkej nikdy,“ dodává druhý zakládající člen kapely, kytarista Petr Kružík. 
 

Více informací

Priessnitz zároveň přiznávají, že by novinka zřejmě nikdy nevznikla, nebýt filmu Alois Nebel a následného – k překvapení samotné kapely – velmi úspěšného turné a vřelé zpětné vazby od fanoušků včetně častých dotazů na nový materiál. Ten dali Priessnitz dohromady během posledních čtyř let a následně jej nahráli letos v květnu ve studiu SONO pod dohledem renomovaného producentaDušana Neuwertha. Poslední fází pak bylo nahrání vokálů, které – opět s Neuwerthem – natočili Švejdík a spol. během začátku léta ve svém domácím studiu.

„Myslím, že album Beztíže je o určité cestě v kruhu, o pouti kapely, která spolu vydržela hodně dlouho, je trochu otlučená, ale taky poučená, dospělá. Došli jsme k cíli a cítíme, že už nejsme tolik svázaní ambicemi a očekáváním, můžeme k tvorbě přistupovat svobodně, beztížně,“ komentuje charakter nového alba zpěvák Jaromír Švejdík a Petr Kružík doplňuje: „Řekl bych, že Beztíže je asi nejvíc z našich alb nějak ovlivněno blues nebo americkou lidovou hudbou, samozřejmě v našem trochu podivném podání.“

Několik nových písní mohli fanoušci slyšet na červnovém koncertu v unikátní secesní Tančírně v Račím údolí v rychlebském podhůří. Na jeho záznam, jenž vznikl v rámci posledního dílu pořadu České televize Kombo, se můžete podívat zde: http://www.ceskatelevize.cz/porady/11012868471-kombo/416234100051010-priessnitz-v-tancirne-v-racim-udoli/

www.priessnitz.com

Další akce pořadatele

Bratři Orffové - 17. dubna od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

NOVEMBER 2ND - 30. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Bára Zmeková - 19. dubna od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Point Of Few - 30. dubna od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

MALIKA TIROLIEN - 19. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Mark Geary (IRL/USA) | Jazz Tibet Club - 9. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc