Předprodej byl ukončen

Xindl X
KONCERT / Hudba – Pop, Punk, Rock

Xindl X

čtvrtek 9.3.2017 od 19:00
KC Semilasso, Brno

O akci

Turné k albu KVADRATURA ZÁCHRANNÉHO KRUHU

XINDLOVI X vychází již páté autorské studiové album KVADRATURA ZÁCHRANNÉHO KRUHU. Vydává je Universal Music 23. září 2016.

XINDL X na něm znovu využívá převážně akustické nástroje a míchá pop s folkem a dalšími styly, stejně jako tomu bylo na předchozí úspěšné desce Čecháček Made (multiplatinová s hity V blbým věku, Barbína či Cudzinka v tvojej zemi). Na rozdíl od těch předchozích se ale XINDL X na této snaží o to, aby písně měly stejnou náladu a energii jako ji mají na koncertech. Proto album vznikalo bez jakýchkoliv hostů, pouze v pětici muzikantů, která s XINDLEM X pravidelně vystupuje.

 

Více informací

XINDL X vlastní album charakterizuje: „Písně spojuje to, že všechny vypráví příběhy lidí, topících se ve svých problémech. Ale jinak jsem se snažil, aby deska byla tématy a náladami co nejpestřejší. Najdete tu vážnější písně, jako třeba Na palubě Titanicu, která popisuje rozpad společnosti během krize, nebo Žáby v hrnci, líčící atmosféru doby, kde „ve strachu z netolerantních ztratili jsme toleranci“, ale i satirickou skladbu Mušle o poměřování si pindíků na záchodech či žertovnou píseň o milostných katastrofách Mýval. Portréty ztracených existencí ve víru velkoměsta Popelka a Vítr v kešeni, ale i písně o neztrácení naděje jako Na vodě, Od mozku k srdci či Světlo na konci tunelu. A navrch píseň o andělech mezi námi Gréta.“

Z nového alba KVADRATURA ZÁCHRANNÉHO KRUHU XINDL X představil už počátkem roku skladbu Na vodě, která se přes půl roku držela na čele našich hitparád, a před týdnem zveřejnil i druhý singl – baladu POPELKA. Na klip, který k němu vytvořil Xindlův dvorní výtvarník Ondřej Pfeiffer, se můžete podívat zde.

Album vzniklo ve studiu DC Sound ve složení: XINDL X (zpěv, akustická kytara, hudba a texty) Dalibor Cidlinský jr. (produkce a hudební režie, piano, banjo, mandolína, akustická kytara), Jan Cidlinský (housle, baskytara, kontrabas), Lukáš Bundil (elektrická kytara), Milan Matoušek (akustická a elektrická kytara) a Emil Valach (bicí). Producentem desky byl – stejně jako u posledních tří Xindlových alb – Dalibor Cidlinský jr.

Seznam skladeb KVADRATURA ZÁCHRANNÉHO KRUHU: Na vodě, Popelka, Žáby v hrnci, Světlo na konci tunelu, Gréta, Vítr v kešeni, Mýval, Od mozku k srdci, Mušle, Na palubě Titanicu.

Koncertní turné k albu KVADRATURA ZÁCHRANNÉHO KRUHU je do Čech a na Moravu naplánované na jaro 2017. Hostem bude Petr Lűftner, kterému Ondřej Ládek produkoval debutové album Až se příště narodím.

Další info na : http://semilasso.cz/akce/detail/xindl-x