Předprodej byl ukončen

Horse Lords, Jamka, Urbanfailure
KONCERT / Hudba – Elektronika, Pop, Punk, Rock

Horse Lords, Jamka, Urbanfailure

pondělí 21.11.2016 od 20:30
PRAHA / Fórum pro architekturu a media, Brno

O akci

Horse Lords (USA)
Baltimore’s Horse Lords are a truly exciting rock band, fusing West African influences with avant-garde tendencies to create an exciting and powerful polyrhythmic sound, as heard on their latest and greatest record to date “Interventions”. Following in the steps of krautrock, jazz rock and post-punk greats, Horse Lords have found their own expressive musical language based on minimalistic structures and dense, whirling textures of instruments and electronics blurring together in fascinating ways.

Jamka (UK/SK)
Jamka je elektronický hudební projekt, který v roce 2001 založili Monika Šubrtová a Daniel Kordík. Momentálně sídlí v Londýně, kde se s Jamkou usadili jako součást lokalní experimentalní scény. Hudbu tvoří za pomoci syntezatorů, sekvencerů, samplerů či různých efektových pedálů. Stylově oscilují na pomezí žánrů jako je techno, elektronika, industrial či noise. Tvorba Jamky je ale osobitá a nezná kompromis. Jejich nejnovější album "INTER ALIA" vychází 18. října 2016 na Urbsounds label [/].

Urbanfailure (SK)
Urbanfailure je sólový projekt hudebníka Michala Lichého, člena bratislavského kolektivu Urbsounds, který svůj styl označuje jako rhythmic noise/lo-fi techno a t(h)rash. Elektronický zvuk ve své tvorbě zkoumá od 90. let, kdy nahrál svoji první kazetu s názvem Try It. Díky živému hraní se postupně odkláněl od počítače k hardvéru a jeho setup aktuálně tvoří syntezátory, elektronický bubeník a efekty. Urbanfailure má za sebou mnoho koncertů doma i v zahraničí – festival Next, Hradby Samoty, New New!, Itch My Ha Ha Ha, Multiplace nebo festival Resistence v Británii a již několik let je také aktivním organizátorem akcí věnovaných extrémní elektronické hudbě Ears Chewing Satusfunktion a Vermin v Bratislavě.
 

Více informací

https://horselords.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/watch?v=Fiy0lsJLXTs

https://www.youtube.com/watch?v=7k5w7MIiFcc

http://www.nytimes.com/2016/04/28/arts/music/horse-lords-interventions.html?_r=0

http://pitchfork.com/reviews/albums/21781-interventions/

http://www.tinymixtapes.com/features/horse-lords

http://urbsounds.sk/