Předprodej byl ukončen

Jin Jóga se Šárkou Soudkovou
SOUTĚŽ / ZÁPAS / ZÁVOD / Sport

Jin Jóga se Šárkou Soudkovou

9. – 10. prosince 2016 od 18:00
Yoga Lokah, Brno

O akci

Pojďme se usadit do Jinových pozic. Prosincový víkend se Šárkou je jak stvořený pro klidnou a hlubokou praxi. K ponoření se do vnitřního klidu srdce, ponechat mysl usadit, ponechat výkyvy mysli a emocí chvíli na prahu našeho bytí. 

Mám ráda, když se lektoři opětovně vrací do studia a tak mne těší, že mezi navracející se patří i Šárka Soudková. Šárka je zkušená lektorka, nadšená praktikantka, miluje cestování a o svých cestách pořádá i přednášky, miluje pohyb a věřím, že má ráda i Brno a Yoga Lokah. Pojďme se nechat pozvat.

Můžete se zúčastnit jednoho nebo obou workshopů, můžete mít zkušenost s Jin a nebo nemusíte. Není potřeba znát názvy pozic a co v pozicích dělat, Šárka vás zkušeně lekcemi provede.

Více informací

Jin jógou proti stresu

V průběhu workshopu projdeme společně sérií ásan, z nichž některé budou i přes svou jednoduchost náročnější a vyzrcadlí nám, jak máme tendenci prožívat diskomfort či obtížnější situace v naší mysli a v našich emocích. Vzhledem k delšímu setrvání v každé ásaně budeme mít možnost vše sledovat z pozice nehodnotících pozorovatelů. Ukážeme si však i pozice vyloženě „destresující“, které se dají praktikovat samostatně jako akutní terapie při pociťovaném stresu. Pomyslnou červenou nití táhnoucí se workshopem bude však náš dech, ke kterému se budeme vracet v každé z jinových ásan. Naše setkání bude zakončeno harmonizující pránajamou a hlubokou vedenou relaxací. Při jin józe naše tělo negeneruje příliš tepla, proto možná využijete i mikinu a ponožky. 

Jin a předvánoční meditace

S blížícími se svátky častokrát namísto přenesení pozornosti dovnitř, zklidnění a zpomalení máme pocit, že nestíháme přichystat vše dle představ svých či lidí kolem sebe. Jedním z mnoha přínosů jin jógy je nenásilné navozování meditativních stavů v déle držených pozicích. Prostřednictvím série krátkých meditací v průběhu jin jógových ásan budeme kultivovat vnitřního mír a harmonii, schopnost ponechání věcem volného průběhu, nepotlačování a přijetí. Naladíme se tak na druhou část workshopu, ve které se při vedené meditaci vycházející z tradice meditace vhledu (vipassana) a meditace laskavosti a dobrotivosti (mettá) ponoříme hlouběji do vlastního nitra, zklidníme a příjemně se naladíme se na nadcházející konec roku v napojení sami na sebe. Naše setkání zakončíme hlubokou relaxací za zvuků Koshi.

PÁTEK     9.12.2016   |   18:00 - 20:00 hod.  |  cena: 310,- Kč v předprodeji            390,-Kč v den lekce  

SOBOTA 10.12.2016  |  10:00 - 12:00 hod.  |  cena: 310,- Kč v předprodeji                390,-Kč v den lekce