Předprodej byl ukončen

WraaDap Band
KONCERT / VÝSTAVA / Hudba – Blues, Jazz, Klasika / Umění

WraaDap Band

středa 7.12.2016 od 20:00
Klub Šelepka, Brno

O akci

sax - Petr Chadim, Michaela Chadimová, Markéta Doležalová, Tom Továrek, Kateřina Červená, Radek Odložilík, Čestmír Ondráček

trumpeta - Jan Macák, Miroslav Uher, Vojta Kadaňka, Šimon Řihánek, Patrik Cupal, Miroslav Šamánek

trombón - Jana Kopřivová, Šárka Krutinová, Karel Lacina, Vojta Hynčica

horna - Martin Doležal

bicí - Martin Špinler, Petr Hortvík

klavír, zpěv - Matěj Fouma

baskytara - Ivo Albrecht, Monika Krejčová

kytara - Michal Franek,

zpěv - Martina Konečná, Robin Schenk, Anežka Špinlerová, Tereza Marečková, Bára Nekudová, Gizela Danková, David Janků

Více informací

Wraa Dap Band kdysi začínal jako Big Band ze Smetanky a to v roce 2007. Vznikl pod záštitou Základní Umělecké Školy Smetanova v Brně, kde velmi zkušený brněnský jazzman Zdeněk Treblík se pustil do odvážného kousku složit z jazzem nepoznamenaných žáků jazzový a swingový big band. První koncert, na kterém se tento ansábl představil, byl Galakoncert ZUŠ Smetanova v Janáčkově divadle v dubnu 2008. Tento koncert motivoval jak kapelníka, tak muzikanty k dalšímu zkoušení a skoro do roka a do dne v dubnu 2009 dokázal složit repertoár na vlastní koncert v evangelickém kostele v Karviné.

Dnes už kapela pravidelné koncertuje v Klubu Šelepova no.1 a v Metro Music Baru v Brně. Často je k zahlédnutí na různých slavnostech spojených s pravidelnými festivaly pořádanýmistatutárním městem Brnem a Jihomoravským krajem, jako jsou Ignis Brunensis, Mozartovi Děti, Vánoční Slavnosti na Svoboďáku, Příhraniční slavnosti, Muzejní noc a další. Na těchto akcích jsme měli možnost zahrát si se slavnými muzikanty, jako jsou Jaromír Hnilička, Mojmír Bártek, Felix Slováček, Jiří Suchý, Jana Blehárová, Vladimír Pišan, Jiří Pavlica a Hradišťan a další.

Dále jsme zvaní na různé firemní akce a společenské plesy. A proto se repertoár už neskládá jen z jazzové a swingové hudby, ale můžete zaslechnout i různé latinsko-americké rytmy (samba, cha-cha, rumba) anebo taneční standardy (polka, valčík, waltz, tango). Ale přesto se velmi rádi vracíme a učíme další skladby od velkých světových jazzmanů, jako jsou Duke Elington, Count Basie, Glenn Miler, Benny Goodman, Neal Hefti, Louis Prima a plno dalších.

Kdysi jsme začínali jako převážně mladá smečka s ambicemi hrát hudbu velkých big bandů. I když obsazení muzikantů se od té doby trochu změnilo, ambice a mládí zůstalo a těšíme se na další příležitosti, kde můžeme projevit naše nadšení pro umění starých i nových jazzových mistrů.

Pořadatel