Předprodej byl ukončen

Koto a flétna v Momoichi
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Koto a flétna v Momoichi

sobota 10.12.2016 od 20:00
Coffetearia Momoichi, Praha

O akci

Předvánoční setkání s tradiční japonskou hudbou nad šálkem čaje v kavárně Momoichi.

Komorní vystoupení kjótské hráčky na koto Akiko Wady a Jindry Černé (barokní flétna). Hudebnice zahrají vrcholné skladby pro koto a šakuhači (Jarní moře - Haru no umi, Dorůstající měsíc - Crescend, Kulíci - Chidori a další), těšit se však můžete též na malý vánoční dárek v podobě Ghibli music v aranžmá pro japonský tradiční nástroj.

 Sobota, 10.12.2016 od 20:00
Vstupné 240 CZK včetně čaje a stylového cukroví. (Poplatky za SMS vstupenku nejsou součástí ceny)

Více informací

Paní Wada Akiko pochází z Kjóta. Od tří let studovala hru na piano, od deseti let zpívala v protestantském chrámovém sboru. Souběžně se věnovala studiu japonské tradiční hudby školy Ikuta, kde v rámci celojaponské organiace Tódó Ongaku Kjókai získala nejvyšší stupeň licence pro výuku hudby na tradiční nástroje koto a šamisen. Následně získala stipendium a úspěšně absolvovala nejprestižnější program Cyklus rozvoje talentu mladých hráčů na tradiční nástroje, organizovaný veřejnoprávní televizí NHK.

Přes deset let působila na pozici hlavní hráčky a koncertního mistra na niko — čínské housle erhu v Japanese Orchestra of Chinese ­Music, se kterým mimo pravidelných koncertů v Japonsku vystupovala též v Pekingu, Šanghaji, Nankingu a na dalších místech. V současnosti působí jako svobodná interpretka, koncertuje a vyučuje hru na niko a koto v Japonsku. Od roku 2012 spolupracuje Malým divadlem Kjógenu a pravidelně dvakrát ročně vystupuje v rámci představení MDK v ČR.

 

Jindra Černá se specializuje na interpretaci hudby baroka a klasicismu na dobové příčné flétny. Vystudovala chemickou fyziku na matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Současně získávala hudební vzdělání především studiem a absolvováním kursů u vynikajících světových interpretů a pedagogů a také studiem na Akademii staré hudby v Brně a mimořádným studiem na katedře hudební vědy Univerzity Karlovy a ve francouzském orchestru Jeune Orchestre Atlantique pod vedením Philippa Herrewegha. Absolvovala též kursy muzikoterapie. Působí jako soukromý učitel hudby a vyučuje flétnové hře.

 

S nakladatelstvím Bärenreiter spolupracovala na přípravě vydání flétnových škol  profesora Františka Malotína. Společně s manželem vydala v roce 2000 „Důkladnou školu na housle“ od Leopolda Mozarta v překladu Vratislava Bělského.

Pořadatel

Divadlo kjógen, z.s.