Předprodej byl ukončen

Wait + K2
KONCERT / Hudba – Metal, Pop, Punk, Rock

Wait + K2

sobota 25.3.2017 od 20:00
Music Club Žlutý pes, Pardubice

O akci

Nadupaný večírek se 2 kapelami, které hrají nápaditý, tvrdý, ale zároveň melodický ROCK.

Skupina WAIT vznikla v roce 2008 v Hradci Králové. Založil ji baskytarista a autor většiny skladeb Ivan Kučera a v současnou stabilní sestavu kromě něj tvoří zpěvačka Martina Panchártková, příznivci milovaný bubeník Jaroslav Samek aka. Mr. Piggs, známý svým brutálním plnovousem a fascinací prasátky a nakonec kytarista a textař Pavel Herynk.

WAIT absolvoval nespočet vystoupení na především v klubech a na festivalech a tím si vybudoval povědomí u mnoha příznivců a v roce 2014 natočila kapela první CD “Wait for Me”
Tohle album bylo pokřtěno na jaře 2015 před 3200 diváky v pražském Fóru Karlín v rámci tour s legendární kapelou Škwor a jeho kmotry byli Honza Toužimský a Daniel Krob.

CD je složena z autorských písní zpívaných v angličtině, vzniklo v Sound Art Studiu Dana Škráška a produkoval ho Ivan Kučera.

Po ukončení nahrávání proběhly v kapele personální změny v podobě odchodu kytaristy Vládi Šrámka a bubeníka Tomáše Votavy, které pak vykrystalizovaly v současnou sestavu. Ivan oslovil nejprve Jardu Samka, svého bývalého spoluhráče z legendární hradecké kapely Distorze, která byla zkraje devadesátých let považována za jednu z nejtvrdších a hráčsky vyspělých kapel.

V lednu 2015 se přidal kytarista Pavel Herynk, který s Ivanem působil ve skupině Beautiful Losers, a také spolu a včetně Jardy Samka zažili divoká a neopakovatelná devadesátá léta na společných koncertech kapel Anachronic (kde v té době s Pavlem působil i dnes velmi populární hitmaker Michal Hrůza) a právě hradecké Distorze. Pavel navíc v devadesátých letech hrál v česko-americké kapele Wild Palms frontmana Gradyho Harrise, která v té době byla klubovou legendou.

Nejnovější členkou kapely je zpěvačka Martina Panchártková, která nahradila Alenu Drtinovou nejprve jako záskok a od dubna 2016 již jako plnohodnotný člen WAIT.
 

Více informací

V prosinci 2016 vyšla druhá deska nazvaná „Life Game“ podle titulní písně alba. Na desce odvedl maximální producentský výkon Ivan Kučera, a hráčsky i všichni členové kapely, včetně bývalé frontmanky Aleny Drtinové, která tímto ukončila ze soukromých důvodů své působení ve WAIT a kterou už plně nahradila Martina Panchártková.

CD Life Game kapela pokřtila na krásném koncertě v pražském Lucerna Music Baru – kmotry desky byli Michal Hrůza a Daniel Škrášek.

Po období intenzivního zkoušení skupina WAIT vystupuje od jara 2015 do současnosti na mnoho klubových a festivalových akcích.

WAIT absolvoval celkem 3 části turné „Hledání Identity“ jako speciální host skupiny Škwor. Kapela odehrála koncerty v klubech i velkých sálech po celé ČR ale zároveň v této době WAIT provázely různé komplikace, především velmi vážné zranění zpěvačky Aleny Drtinové na vystoupení v UFFO klubu v Trutnově a poškození ramenních vazů bubeníka Jardy Samka.

V obou případech skupině pomohli náhradníci – zpěvačka Dargi a bubeník Jirka Pešek, díky kterým WAIT mohl pokračovat v turné a při letních festivalových a klubových vystoupeních.

WAIT vystoupil také na prestižním festivalu Masters of Rock 2016, kapela i fanoušci si koncert maximálně užili a vytvořili úžasnou atmosféru.

Na YouTube můžete vidět několik videoklipů WAIT ke skladbám „Modelka“ „Horoskop“ „Hate You“
a „Perfect Liar“ a Lyrics Video ke skladbě „When You Sleep“

V prosinci 2016 WAIT oslovila renomovaná agentura Metal Music Bookings (UK) se kterou jsme dohodli spolupráci a plánujeme akce na rok 2017. (pro ČR a SK si kapela vyhradila právo na vlastní booking nad rámec spolupráce s agenturou MMB)

Další akce pořadatele

Hardcore Day vol.7 - Pardubice - 28. června od 17:00, Music Club Žlutý pes, Pardubice

Ledové království - Pardubice - 5. května od 14:00, Music Club Žlutý pes, Pardubice

Pro Pain - Pardubice - 14. listopadu od 20:00, Music Club Žlutý pes, Pardubice

Tankard - Pardubice - 26.3.2025 od 20:00, Music Club Žlutý pes, Pardubice

KoRn SK & Flashback - 2. května od 20:00, Music Club Žlutý pes, Pardubice

eNDee a Expost - 3. května od 20:00, Music Club Žlutý pes, Pardubice

Na stojáka - Pardubice - 27. června od 20:00, Music Club Žlutý pes, Pardubice

Eagle Eye - Tarja tribute - Pardubice - 25. května od 20:00, Music Club Žlutý pes, Pardubice

Pořadatel