Předprodej byl ukončen

Cestovatelské kino: Norsko
KINO / PROJEKCE / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Film

Cestovatelské kino: Norsko

středa 19.4.2017 od 20:30
Kino Lucerna, Praha

O akci

Severská exotika v plné síle. Vydejte se poznávat zemi divoké přírody, fascinujících ledovců, majestátních fjordů, tancující polární záře, bílých pláží, moderní architektury, bohaté kultury i zimního sportu. Objevte kouzlo unikátních zážitků s cestovatelem a milovníkem země slavných Vikingů, Martinem Pišťákem. V jeho průvodu uvidíme a zažijeme nezapadající půlnoční slunce, velrybí safari na širém oceánu, výstupy k majákům anebo jízdu na psích zápřazích. Spolu se projdeme z Osla přes oblast fjordů až na daleký sever, od souostroví Lofoty přes rozsáhlé Laponsko až na Nordkapp a ruskou hranici. Naše norská expedice začíná!

Martin Pišťák

se do Norska dostal hned na začátku 90. let. Už na první pohled mu tato země učarovala. “Vždy mě to sem, na sever Evropy lákalo a Norsko jsem procestoval křížem-krážem. V této pro mě nejkrásnější zemi Skandinávie trávím ročně pět až šest měsíců, a to v zimě i v létě,” říká Martin, který o své srdcové záležitosti rád vypráví i jiným cestovatelům.

Více informací

Navštivte různé kouty světa z pohodlí domácí hroudy a poznejte krásy přírody, kultury, umění nebo kuchyně, které vás ohromí svou pestrostí a vynalézavostí. Pojďte s námi poznávat svět! 

Další akce pořadatele

Pozoruhodné osudy prvorepublikových vil - 10.12.2020 od 18:00, Univerzitní kino Scala, Brno

Cestovatelské kino: Antarktida - 11.2.2021 od 19:00, Městská knihovna v Praze, Praha