Předprodej byl ukončen

Drobečky z perníku
DIVADLO / Představení

Drobečky z perníku

úterý 17.10.2017 od 19:30
KD Rubín, Brno

O akci

Hrají: Simona Stašová (cena Thálie za mimořádný herecký výkon), Andrea Daňková, Čestmír Gebouský, Helena Karochová, Ernesto Čekan/Filip Cíl, Vojtěch Záveský

Drobečky z perníku je hluboká a dojemná komedie a jedna z nejlepších her klasika amerických komedií Neila Simona. „Smích přes slzy" - i tak by se mohla tato komedie jmenovat.

Barová zpěvačka Evy Mearová se vrací z protialkoholní léčebny domů, kde žije společně s kamarádkou Tobby, která absolutně odmítá své stárnutí, jelikož před lety na škole získala titul královny krásy, a se svým kamarádem Jimmym, neúspěšným hercem, který o sobě říká, že je nejstarší začátečník v celém divadelnictví. K tomuto životu samozřejmě patří i o deset let mladší milenec Evy, kytarista Lu Tenner, který nikdy neměl svojí vlastní střechu nad hlavou. V této společnosti, která se navzájem podpírá láskou a humorem, je jediný zdravý proutek Polly, nedospělá dcera Evy Mearové, která je dospělejší než její matka a všichni její kamarádi. Polly svojí kurážnou povahou ukáže své matce tu správnou cestu, jak žít.